ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπουργός Γεωργίας: Η κυβέρνηση δίπλα στους αγρότες των πληγεισών περιοχών

Υπουργός Γεωργίας: Η κυβέρνηση δίπλα στους αγρότες των πληγεισών περιοχών

Η κυβέρνηση θα είναι δίπλα στους αγρότες των περιοχών που πλήγηκαν από την καταστροφική, φονική πυρκαγιά της ορεινής Λάρνακας, διαβεβαίωσε ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής, προσθέτοντας πως θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να έχουν όλη τη στήριξη και να συνεχίσουν να δουλεύουν όπως εργάζονταν πριν από την πυρκαγιά».

Σε δηλώσεις κατά τη διάρκεια περιοδείας του στις πληγείσες περιοχές της ορεινής Λάρνακας ο Υπουργός ανέφερε πως «είναι αποκαρδιωτική η εικόνα που συναντά κανείς, περιοδεύοντας στις περιοχές της καταστροφικής πυρκαγιάς. Είμαστε εδώ για να δούμε ιδίοις όμμασι τις ζημιές που έχουν υποστεί οι αγρότες μας και να τους στείλουμε το μήνυμα ότι η κυβέρνηση είναι δίπλα τους».
 
Σημείωσε πως «έχουμε δώσει οδηγίες και βρίσκονται ήδη στη περιοχή κλιμάκια του Υπουργείου Γεωργίας και καταγράφουν τις ζημιές με στόχο αύριο να έχουμε στο Υπουργικό Συμβούλιο συγκεκριμένη πρόταση ως προς τον τρόπο με τον οποίο θα αποζημιωθούν οι αγρότες μας. Οι ρυθμοί με τους οποίους θα στηριχθούν θα είναι γρήγοροι, ούτως ώστε να μην υπάρξει κενό ή αδράνεια και πιστεύω ότι με τη στήριξη της Πολιτείας οι αγρότες θα παραμείνουν στο χώρο τους».
 
Ο κ. Καδής ανέφερε ακόμα ότι «αυτό που θέλουμε ως Υπουργείο Γεωργίας είναι να δραστηριοποιηθούν και να παραμείνουν βιώσιμοι οι αγρότες μας από μικρές ηλικίες, νέοι άνθρωποι και θα τους στηρίξουμε για να συνεχίσουν να κάνουν αυτό που άρχισαν να κάνουν με μεγάλη επιτυχία. Ενας από τους λόγους που θέλουμε οι αγρότες να δραστηριοποιηθούν και να συνεχίσουν να δραστηριοποιούνται είναι ότι και η αγροτική δραστηριότητα είναι αυτή που περιορίζει και τις πυρκαγιές».
 
Μέσα από αυτή τη περιοδεία, είπε ο Υπουργός «βλέπουμε ότι εάν συγκρατήθηκε  κάπου η πύρινη λαίλαπα είναι εκεί όπου υπήρχε ανθρώπινη δραστηριότητα, εκεί όπου υπήρχαν καλλιέργειες, εκεί που υπήρχε νερό».
 
Ο Κώστας Καδής έστειλε το μήνυμα «πως η κυβέρνηση θα είναι δίπλα στους αγρότες της περιοχής» και είπε πως κατά τη διάρκεια της περιοδείας του «θα μιλήσουμε με τους ανθρώπους που έχουν πληγεί σε όλη τη έκταση που έχει επηρεαστεί και τους διαβεβαιώνω πως θα είμαστε δίπλα τους».
 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Υπουργός είπε πως «θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να έχουν όλη τη στήριξη και να συνεχίσουν να δουλεύουν όπως δούλευαν πριν από την πυρκαγιά».
 
Ερωτηθείς για το κόστος των ζημιών που προκλήθηκαν από την καταστροφική, φονική πυρκαγιά, ο κ. Καδής απάντησε πως «είναι πρόωρο να αναφερθεί οτιδήποτε γιατί σήμερα βρίσκονται τα κλιμάκια του Υπουργείου Γεωργίας στην περιοχή και αυτό το στοιχείο θα το έχουμε ενδεχομένως μέσα στις επόμενες μέρες».

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top