ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λ. Φουρλάς: Να βελτιωθεί η λειτουργία του ψηφιακού πιστοποιητικού για την COVID-19

Λ. Φουρλάς: Να βελτιωθεί η λειτουργία του ψηφιακού πιστοποιητικού για την COVID-19

Τα κράτη μέλη της ΕΕ θα πρέπει να συντονιστούν καλύτερα και να βελτιωθεί η λειτουργία του ψηφιακού πιστοποιητικού για την COVID-19, ώστε να αποκατασταθεί πλήρως το δικαίωμα της ελεύθερης διακίνησης, δήλωσε ο Ευρωβουλευτής Λουκάς Φουρλάς, μιλώντας στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, κατά τη συζήτηση για την τρέχουσα κατάσταση όσον αφορά την εφαρμογή των κανονισμών της ΕΕ για το πιστοποιητικό.

Ο κ. Φουρλάς είπε πως αξίζει ένα μπράβο στην Ευρώπη για αυτό που κατάφερε.  "Μόλις τρεις μήνες μετά την πρόταση για τη δημιουργία ενός ψηφιακού  πιστοποιητικού COVID, καταφέραμε να έχουμε ένα ασφαλές σύστημα πιστοποίησης για όλα τα κράτη μέλη χωρίς διακρίσεις", σημείωσε.

Ανέφερε πως το θεμελιώδες δικαίωμα ελεύθερης μετακίνησης επανακτήθηκε για τους Ευρωπαίους πολίτες, ελέγχεται καλύτερα η νόσος, και οι Ευρωπαίοι πολίτες άρχισαν να ταξιδεύουν. 
 
Ιδιαίτερη ανησυχία, ωστόσο, προκαλεί σε όλους μας η αύξηση των κρουσμάτων πανευρωπαϊκά, σημείωσε, επισημαίνοντας πως "είναι απολύτως απαραίτητο να επιτευχθούν το συντομότερο οι στόχοι του εμβολιασμού σε όλα τα κράτη μέλη. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο εάν καταπολεμήσουμε την παραπληροφόρηση και τις ψευδείς ειδήσεις τόσο για τον εμβολιασμό όσο και για τον ιό", πρόσθεσε.
 
Ο κ. Φουρλάς είπε πως "το πιστοποιητικό θα πρέπει να στηριχθεί από όλους μας για την περίοδο της πανδημίας. Τα κράτη μέλη θα πρέπει να συντονιστούν καλύτερα και να βελτιωθεί η λειτουργία του πιστοποιητικού ώστε να αποκατασταθεί πλήρως το δικαίωμα της ελεύθερης διακίνησης. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε άλλο χρόνο", κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top