ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλειάδα νομικών ζητημάτων στα νομοσχέδια για την ποινική ευθύνη Υπουργών και Ανεξάρτητων Αξιωματούχων

Πλειάδα νομικών ζητημάτων στα νομοσχέδια για την ποινική ευθύνη Υπουργών και Ανεξάρτητων Αξιωματούχων

Yπό τη σκιά της αίσθησης των βουλευτών ότι τα δύο νομοσχέδια για την ποινική ευθύνη των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου και Κρατικών Ανεξάρτητων Αξιωματούχων, ποινικοποιούν την πολιτική ζωή θα συζητηθούν στις κοινοβουλευτικές ομάδες. .

Οι θέσεις τους θα τεθούν ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών την ερχόμενη Τετάρτη, η οποία θα αποφασίσει τους περαιτέρω χειρισμούς.

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών Σωτήρης Σαμψών σε δήλωση μετά τη νέα συζήτηση που διεξήχθη στην Επιτροπή, είπε πως στα προτεινόμενα νομοσχέδια για την ευθύνη των Υπουργών και των ανεξάρτητων αξιωματούχων, η Επιτροπή διατηρεί σοβαρές επιφυλάξεις για την ουσία, το περιεχόμενο και το σκοπό των προτεινόμενων νόμων.

Αφού ανέφερε ότι τα νομοσχέδια θα συζητηθούν στις Κοινοβουλευτικές ομάδας και η Επιτροπή Νομικών θα επανέλθει την ερχόμενη εβδομάδα, πρόσθεσε ότι εντοπίστηκαν σοβαρά νομικά προβλήματα και αρνητικές νομικές προεκτάσεις στην περίπτωση που αυτά τα νομοσχέδια ψηφιστούν σε νόμους.

Απαντώντας σε ερώτηση ανέφερε ότι εγείρεται πλειάδα νομικών ζητημάτων που απαιτούν περαιτέρω χειρισμούς.

Τροποποίηση ποινικού κώδικα για αρπαγή ανηλίκων

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών ανέφερε ότι η Επιτροπή Νομικών συζήτησε νομοσχέδιο για τροποποίηση του ποινικού κώδικα με την οποία ποινικοποιείται  η αρπαγή ανηλίκου από τη δημοκρατία, στο εξωτερικό από τον ένα γονέα ή άλλο συγγενικό πρόσωπο.

`Οπως εξήγησε  ο κ. Σαμψών ο νόμος θα καθιστά ποινικό αδίκημα την ενέργεια του αλλοδαπού γονέα που παίρνει ο παιδί και πάει στη χώρα του, με τη συγκατάθεση του γονέα που μένει στην Κύπρο και και δεν επιστρέφει το παιδί στην Κύπρο.

Εξήγησε ότι δεν υπήρχε ποινικό αδίκημα, σε περίπτωση συναίνεσης για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα εξόδου του παιδιού από τη Δημοκρατία, από τον άλλο γονέα.

Ο κ. Σαμψών ανέφερε πως υπάρχει ένα ερώτημα προς διευκρίνιση εξηγώντας ότι πρέπει να διευκρινιστεί εάν το αδίκημα θα είναι αυστηρής ποινικής ευθύνης  ή εάν θα δοθούν υπερασπίσεις.

Ο κ. Σαμψών ανέφερε ακόμα ότι υπάρχει προβληματισμός για πρόσθεση διατάξεων, που θα αφορούν τη διάπραξη του αδικήματος σε άλλη χώρα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Δίκη στο Μάτι: Συγκλονίζει ο Άρης Χερουβείμ που έχασε μάνα, αδερφή και δίδυμες ανιψιές στη φωτιά

Μονή Αββακούμ: Σε προχωρημένο στάδιο οι εξετάσεις της Αστυνομίας

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top