ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Βουλή απέτισε φόρο τιμής στα θύματα της φονικής έκρηξης στο Μαρί

Η Βουλή απέτισε φόρο τιμής στα θύματα της φονικής έκρηξης στο Μαρί

Η Βουλή των Αντιπροσώπων απέτισε φόρο τιμής στους δεκατρείς ηρωικούς αξιωματικούς, ναύτες και πυροσβέστες που έχασαν τη ζωή τους στη φονική έκρηξη στο Μαρί.

Η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου δήλωσε ότι στις 11 Ιουλίου συμπληρώνονται δέκα χρόνια από τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, που στοίχισε τη ζωή σε δεκατρείς συμπατριώτες μας και προκάλεσε ταυτόχρονα σοβαρές ζημιές στον ηλεκτροπαραγωγό σταθμό του Βασιλικού με επιπτώσεις στην οικονομία της Κύπρου.

Ως Βουλή των Αντιπροσώπων, είπε, αποτίνουμε φόρο τιμής στους δεκατρείς ηρωικούς αξιωματικούς, ναύτες και πυροσβέστες, οι οποίοι στον βωμό του καθήκοντος θυσίασαν ό,τι πολυτιμότερο είχαν, την ίδιά τους τη ζωή.

"Εκφράζουμε επίσης την αμέριστη συμπαράστασή μας στους οικείους τους και διαβεβαιώνουμε όλους τους συμπολίτες μας ότι θα συνεργαστούμε εντός των συνταγματικών μας αρμοδιοτήτων με κάθε συντεταγμένη εξουσία και θεσμό για την πρόληψη και αποτροπή παρόμοιων τραγωδιών" κατέληξε.

Η Ολομέλεια τήρησε μονόλεπτη σιγή στη μνήμη τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: 40χρονος οδήγησε το όχημα του εναντίον αστυνομικού - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με μώλωπες

Στην Κύπρο Μητσοτάκης και Ερντογάν στη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής

Εκπτώσεις: Πως να ξεχωρίσεις τις πραγματικές από τις πλασματικές - Όσα αναφέρει αρμόδιος στο «Τ»

Κύπρια κατέχει 12 πτυχία και δεν…σταματά: Η Μαρία μιλά στο «Τ» και εξηγεί ότι δεν υπάρχει ηλικία για την μόρφωση

Κατακλυσμός με υψηλές θερμοκρασίες αλλά και βροχές - Πού και πότε αναμένονταιΣε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε μία περίοδο «εσωστρέφειας» βρίσκονται τα κόμματα του κέντρου, τα οποία αφού ξεπέρασαν το πρώτο σοκ από την ήττα των διπλών εκλογών, ψάχνουν απαντήσεις για το τι πραγματικά έφταιξε ώστε να φτάσουν σε αυτό το απογοητευτικό σημείο, που βρίσκονται σήμερα. Παρά τα μηνύματα που έλαβαν από τους πολίτες, φαίνεται πως οι ηγεσίες των τριών κομμάτων να μην αντιλαμβάνονται το τεράστιο πρόβλημα ή αρνούνται να το αντιληφθούν, ενώ θεωρούν τα κόμματά τους, ως περιουσιακό τους στοιχείο, αρνούμενοι να παραιτηθούν. Σε μία εποχή όπου η κοινωνία έχει δώσει την απάντησή της, επιλέγοντας τον νεαρό Φειδία Παναγιώτου, ο οποίος έλαβε μεγαλύτερο ποσοστό από το σύνολο των ποσοστών των τριών κομμάτων ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, οι ηγεσίες τους εξακολουθούν να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top