ΝΑΤΟ: Διεκόπη συνέντευξη τύπου λόγω συναγερμού για αναχαίτηση ρωσικού αεροσκάφους

ΝΑΤΟ: Διεκόπη συνέντευξη τύπου λόγω συναγερμού για αναχαίτηση ρωσικού αεροσκάφους

Ένα πρωτοφανές περιστατικό έλαβε χώρα σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν από κοινού ο Ισπανός και ο Λιθουανός πρωθυπουργός.

Την ώρα που οι δύο αρχηγοί κρατών μιλούσαν, χτύπησε συναγερμός για αναχαίτιση (scramble) από τα συμμαχικά μαχητικά αεροσκάφη Eurofighter, που βρίσκονταν σταθμευμένα ακριβώς από πίσω τους.

Αρχικά οι δύο Πρωθυπουργοί δεν καταλάβαιναν τι ακριβώς συμβαίνει, ωστόσο όπως φαίνεται και στο σχετικό βίντεο ένας στρατιωτικός τους προσέγγισε, τους ενημέρωσε ότι πρέπει να αποχωρήσουν και αμέσως ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την απογείωση.

Λίγα λεπτά αργότερα, εκπρόσωπος του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Λιθουανίας, ανακοίνωσε ότι τα ισπανικά Eurofighter, που ήταν σταθμευμένα στην αεροπορική βάση, κλήθηκαν να αναχαιτίσουν ρωσικό αεροσκάφος, που είχε απογειωθεί από το Καλίνινγκραντ και δεν είχε υποβάλλει το απαιτούμενο σχέδιο πτήσης.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος για Δρουσιώτη και απειλές κατά Κληρίδη - «Οποιοσδήποτε δέχεται απειλές να αποτείνεται στις Αρχές»

Πρόεδρος για Δρουσιώτη και απειλές κατά Κληρίδη - «Οποιοσδήποτε δέχεται απειλές να αποτείνεται στις Αρχές»

Έκανε σκέψεις για το πώς θα κινηθεί η Κυβέρνηση σε σχέση με τις καταγγελίες Μακάριου Δρουσιώτη και θα εισηγηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις, δήλωσε, την Τετάρτη το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο πλαίσιο του 16ου Nicosia Economic Congress. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι όποιος δέχεται απειλή για τη ζωή του πρέπει να απευθυνθεί στις αρμόδιες αρχές.

BEST OF TOTHEMAONLINE