ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ενώπιον δικαστηρίου στη Λάρνακα τρεις οπαδοί της ΑΕΛ που συνελήφθηκαν για τα επεισόδια στο ΓΣΖ

Ενώπιον δικαστηρίου στη Λάρνακα τρεις οπαδοί της ΑΕΛ που συνελήφθηκαν για τα επεισόδια στο ΓΣΖ

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας αναμένεται να παρουσιαστούν σήμερα τρία άτομα, ηλικίας 19, 23 και 30 χρόνων από τη Λεμεσό, που συνελήφθησαν για τα αυτόφωρα αδικήματα της οχλαγωγίας και της επίθεσης και δημόσιας εξύβρισης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα τρία άτομα συνελήφθηκαν χθες βράδυ κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που ξέσπασαν κατά τον αγώνα του τελικού κυπέλλου στο ποδόσφαιρο μεταξύ ΑΠΟΕΛ – ΑΕΛ που διεξήχθη στο στάδιο ΓΣΖ στη Λάρνακα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Αστυνομία, γύρω στο 60ο λεπτό του αγώνα, οπαδοί της ΑΕΛ που βρίσκονταν στην κεντρική κερκίδα έριξαν εντός του αγωνιστικού χώρου φωτοβολίδες με αποτέλεσμα ο διαιτητής να διακόψει το παιγνίδι.

Ακολούθως οπαδοί της ΑΕΛ επίσης από την κεντρική κερκίδα έριξαν πέτρες και καθίσματα εντός του αγωνιστικού χώρου ενώ άναψαν και φωτιές στα καθίσματα, προκαλώντας ζημιές στις εγκαταστάσεις του γηπέδου. Το ύψος των ζημιών θα εκτιμηθεί αργότερα.



Αντιοχλαγωγική διμοιρία της Αστυνομίας επενέβη και εκκένωσε το αριστερό πέταλο των οπαδών της ΑΕΛ. Κατά την εκκένωση συνελήφθηκαν για τα αυτόφωρα αδικήματα της οχλαγωγίας και της επίθεσης και δημόσιας εξύβρισης τρία άτομα ηλικίας 19, 23 και 30 ετών από τη Λεμεσό.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε ένας αστυνομικός της ΜΜΑΔ, ο οποίος διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας όπου οι επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν ότι υπέστη κάκωση στην αριστερή παλάμη και τον αριστερό αντίχειρα. Στον αστυνομικό προσφέρθηκαν οι Πρώτες Βοήθειες και απελύθη.



Λόγω των επεισοδίων ο διαιτητής αναγκάστηκε να διακόψει τον αγώνα για περίπου 45 λεπτά. Ο αγώνας ξεκίνησε λίγο πριν τις εννέα, ωστόσο γύρω στις 21.30 ενώ οι αντιοχλαγωγικές διμοιρίες της Αστυνομίας βρίσκονταν παραταγμένες μπροστά από την κερκίδα του ΑΠΟΕΛ για αποτροπή πιθανής εισόδου των φιλάθλων στον αγωνιστικό χώρο, οπαδοί της Λευκωσιάτικης ομάδας, σύμφωνα με την Αστυνομία, έριξαν, πιθανόν με πιστόλι, φωτοβολίδα προς το μέρος των αστυνομικών.

Αποτέλεσμα της ρίψης της φωτοβολίδας ήταν να τραυματιστεί ένας αστυνομικός της ΜΜΑΔ, ο οποίος εξετάστηκε από τον γιατρό του σταδίου και διαγνώστηκε με ελαφρό έγκαυμα στη βάση του λαιμού. Στον αστυνομικό ο γιατρός του σταδίου προσέφερε επί τόπου τις πρώτες βοήθειες.



Οι οπαδοί της ΑΕΛ κατά την αναχώρηση τους άναψαν φωτιές σε διάφορα σημεία κοντά στο στάδιο ΓΣΖ όπου υπήρχαν ξηρά χόρτα και σε άλλα σημεία στον αυτοκινητόδρομο προς τη Λεμεσό. Για την κατάσβεση των 12 συνολικά πυρκαγιών που άναψαν οι οπαδοί της ΑΕΛ, 10 εκτός γηπέδου και 2 εντός του σταδίου ΓΣΖ, εργάστηκαν 25 άτομα με 8 οχήματα από πυροσβεστικούς σταθμούς της Λάρνακας και της ΕΜΑΚ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top