ΕΛΛΑΔΑ

Ελλάδα: Μεγάλη πυρκαγιά στον Έβρο - Εκκενώνεται η Λευκίμη

Ελλάδα: Μεγάλη πυρκαγιά στον Έβρο - Εκκενώνεται η Λευκίμη

Σε πολλές εστίες μαίνεται η πυρκαγιά σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχης Έβρου - Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι - Επιχειρούν έξι εναέρια μέσα

Στην εκκένωση της Λευκίμης στον Έβρο προχώρησαν οι αρχές λόγω της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε στην περιοχή και κατακαίει παρθένο δάσος, που «συνορεύει» και με το μοναδικό σε βιοποικιλότητα δάσος της Δαδιάς.

Η κινητοποίηση της πυροσβεστικής και της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι μεγάλη, αφού όπως είπε στο protothema.gr o αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς η φωτιά έχει πολλές εστίες, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσχαιρένουν τις προσπάθειες κατάσβεσης. Μάλιστα, οι τοπικές αρχές ενημερώνουν ότι όσοι κάτοικοι της Λευκίμης δεν έχουν μέσο για να απομακρυνθούν, υπάρχουν αυτοκίνητα για τη μεταφορά τους στην κεντρική πλατεία του χωριού.

Στο σημείο συνδράμουν τρία ελικόπτερα και τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα, ενώ το απόγευμα ενισχύθηκαν οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 23 οχήματα και 60 πυροσβέστες. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν και δύο πεζοπόρα τμήματα. H πυρκαγιά καίει σε δύσβατη περιοχή.

Η φωτιά ξέσπασε ταυτόχρονα σε τουλάχιστον δύο σημεία, ενώ υπάρχει κατεύθυνση του μετώπου προς την περιοχή των καμένων εκτάσεων από τις περσινές καταστροφικές πυρκαγιές στην περιοχή.

Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες του Evros-news.gr, στην Αλεξανδρούπολη φτάνει και το ρωσικό πυροσβεστικό αεροσκάφος, Μπέριεφ, προκειμένου με ρίψεις νερού να μπορέσει να περιορίσει τη φωτιά, μαζί με άλλα δύο ελληνικά Πετζετέλ.

Δείτε το βίντεο του e-evros.gr

 

Πηγή φωτογραφιών: evros24, evrosnews

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Πρωτοτυπία ΔΗΠΑ για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων  για τις ευρωεκλογές

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ λέει πως εξαπέλυσε επίθεση με δεκάδες ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ



Τεράστιο ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή σύνδεση: Οι κρατήσεις, το πρόγραμμα και οι τιμές - Αναμένεται να επεκταθεί;

Τεράστιο ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή σύνδεση: Οι κρατήσεις, το πρόγραμμα και οι τιμές - Αναμένεται να επεκταθεί;

Σηκώνει άγκυρα στις 29 Μαΐου το επιβατικό οχηματαγωγό Daleela για το πρώτο δρομολόγιο της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης με τον Πειραιά για τη νέα σεζόν και όπως όλα δείχνουν το ενδιαφέρον φέτος είναι αρκετά αυξημένο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top