Εντολή απομάκρυνσης πάνω από 120.000 άνθρωπων από τα σπίτια τους στην Ιαπωνία λόγω βροχοπτώσεων

Εντολή απομάκρυνσης πάνω από 120.000 άνθρωπων από τα σπίτια τους στην Ιαπωνία λόγω βροχοπτώσεων

Οι αρχές έδωσαν σήμερα εντολή σε περισσότερους από 120.000 ανθρώπους σε κάποιες νότιες περιφέρειες της Ιαπωνίας να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων, μετέδωσε το ιαπωνικό δίκτυο NHK, λίγες μόλις μέρες μετά τις θανατηφόρες κατολισθήσεις που προκλήθηκαν και πάλι από ισχυρές βροχοπτώσεις στην παραλιακή πόλη Ατάμι, νοτιοδυτικά του Τόκιο.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας εξέδωσε συναγερμό για ισχυρές βροχοπτώσεις σε τρεις περιφέρειες της νήσου Κιούσου, ωθώντας κάποιες τοπικές κυβερνήσεις να δώσουν εντολή στους κατοίκους να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους.

Πριν από μια εβδομάδα ισχυρές βροχοπτώσεις στην Ατάμι προκάλεσαν κατολισθήσεις από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 9 άνθρωποι, ενώ αυτοί που αγνοούνται ανέρχονται σε 20.

ΚΥΠΕ - ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

*Φωτογραφία Αρχείου

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Είναι ώρα να σφυρηλατήσουμε μια ολοένα στενότερη σχέση ΕΕ-Δ. Βαλκανίων

ΠτΔ: Είναι ώρα να σφυρηλατήσουμε μια ολοένα στενότερη σχέση ΕΕ-Δ. Βαλκανίων

Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να μετατρέψουμε την υπάρχουσα δυναμική σε απτή πρόοδο που θα δημιουργήσει μια ακόμη στενότερη σχέση μεταξύ της ΕΕ και των Δυτικών Βαλκανίων, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X την Παρασκευή, αναφερόμενος στη συμμετοχή του στη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων, στο Μαυροβούνιο.

BEST OF TOTHEMAONLINE