ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ σε συγγενείς των θυμάτων του Μαρί - «Θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στο πλευρό σας»

ΠτΔ σε συγγενείς των θυμάτων του Μαρί - «Θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στο πλευρό σας»

Θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στο πλευρό σας, διαβεβαίωσε τους συγγενείς των θυμάτων της φονικής έκρηξης στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης», στο Μαρί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.


Σε επιμνημόσυνο λόγο του, στην επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες στο Μαρί που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως αποδίδουμε τον οφειλόμενο φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης, στους 13 ήρωες της τραγωδίας της 11ης Ιουλίου του 2011 στο Μαρί, οι οποίοι  προτάσσοντας της δικής τους ζωής το χρέος προς την πατρίδα και την κοινωνία υπεραμύνθηκαν με αυτοθυσία και υψηλό αίσθημα ευθύνης το δημόσιο συμφέρον.
 
Ανέφερε πως το θάρρος, η υπευθυνότητα και η συνέπεια που επέδειξαν, μας υποχρεώνουν να αναλογιστούμε το βαθύτερο νόημα της ζωής και ιδιαίτερα της θυσίας τους, ως ύψιστης έκφρασης φιλοπατρίας και προσφοράς προς τον συνάνθρωπο.
 
Μας υποχρεώνουν, την ίδια στιγμή, να αναλογιστούμε το δικό μας χρέος έναντι της δικής τους θυσίας.

Χρέος το οποίο, θέτοντας μας πρωτίστως ενώπιον των ευθυνών που έχουμε απέναντι στους πολίτες, διερμηνεύεται ως υποχρέωση να μην επιτρέψουμε ποτέ ξανά, μέσα από τις αποφάσεις που λαμβάνουμε,  να υπάρξουν παρόμοιες τραγωδίες, σημείωσε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top