ΚΥΠΡΟΣ-ΠΡΟΣΟΧΗ: Νέα διαδικτυακή απάτη - Τι πρέπει να προσέξετε

ΚΥΠΡΟΣ-ΠΡΟΣΟΧΗ: Νέα διαδικτυακή απάτη - Τι πρέπει να προσέξετε

Το τελευταίο διάστημα η Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έγινε δέκτης αρκετών καταγγελιών από πολίτες σχετικά με διαδικτυακή απάτη που σχετίζεται με Τραπεζικά και Πιστωτικά Ιδρύματα.

Συγκεκριμένα οι πολίτες γίνονται αποδέκτες παραπλανητικών ενημερώσεων και μηνυμάτων, τα οποία ψευδώς τους ενημερώνουν, ότι ο λογαριασμός τους έχει απενεργοποιηθεί και τους ζητούν να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία πρόσβασης και διάφορες πληροφορίες του λογαριασμού τους στην Τράπεζα / Πιστωτικό ίδρυμα. Η επιβεβαίωση των στοιχείων γίνεται μέσω πλαστών ιστοσελίδων των Τραπεζικών / Πιστωτικών Ιδρυμάτων.

Το κοινό καλείται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να μην αποκαλύπτει σε κανένα πρόσωπο τα προσωπικά του στοιχεία και κωδικούς πρόσβασης των τραπεζικών του λογαριασμών. Κανένα τραπεζικό / Πιστωτικό ίδρυμα δεν θα ζητήσει ποτέ τους κωδικούς πρόσβασης πελατών του.

Προτού τοποθετηθούν οι κωδικοί πρόσβασης, να βεβαιώνεται ότι πρόκειται για την αυθεντική ιστοσελίδα της Τράπεζας / Πιστωτικού Ιδρύματος με το οποίο συνεργάζεται και διατηρεί λογαριασμό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης από το Καζακστάν: «Η Κύπρος είναι η πύλη της Ευρώπης»

Χριστοδουλίδης από το Καζακστάν: «Η Κύπρος είναι η πύλη της Ευρώπης»

Η Κύπρος θεωρεί το Καζακστάν ως έναν στρατηγικά σημαντικό εταίρο στην Κεντρική Ασία ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες στο πρώτο Επιχειρηματικό Φόρουμ Κύπρου – Καζακστάν στην Αστάνα.

BEST OF TOTHEMAONLINE