ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν μένει μόνο ο Βαρνάβα έξω με την τροποποίηση του καταστατικού της ΕΔΕΚ – Παίρνουν σειρά κι’ άλλοι

Δεν μένει μόνο ο Βαρνάβα έξω με την τροποποίηση του καταστατικού της ΕΔΕΚ – Παίρνουν σειρά κι’ άλλοι

Συνεχίζει από εκεί που έμειναν τα πράγματα στο καταστατικό συνέδριο του 2013, η νέα ηγεσία της ΕΔΕΚ, η οποία προωθεί ριζικές αλλαγές στα πλαίσια της προσπάθειας μεταρρύθμισης και εκσυγχρονισμού του Κινήματος, που αποσκοπεί στην ανάδειξη νέων μονάδων σε πολιτειακά και κομματικά αξιώματα.

Ήδη οι προτάσεις της τριμελούς Επιτροπής Καταστατικού, έχουν αποσταλεί στις επαρχιακές επιτροπές, οι οποίες θα μελετήσουν το περιεχόμενο τους και θα αποστείλουν με τη σειρά τους τις δικές τους εισηγήσεις στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος.

Σκυτάλη θα πάρει το Πολιτικό Γραφείο, το οποίο συνεδριάζει στις 8 Ιουνίου  προκειμένου να παραπέμψει τις εισηγήσεις του Κινήματος, στο καταστατικό συνέδριο που θα διεξαχθεί στις 14 Ιουνίου.

Στην προκείμενη, με την χάραξη ενός νέου καταστατικού χάρτη, εκτός πολιτειακού μαραθωνίου, η οποία θα προνοεί περιορισμό δύο θητειών,  δεν μένει μόνο ο Βουλευτής Αμμοχώστου Γιώργος Βαρνάβα, αφού έχει συμπληρώσει ήδη 3 θητείες στη Βουλή αλλά και οι Γιαννάκης Ομήρου, Σοφοκλής Σοφοκλέους  και Φειδίας Σαρίκας, που δεν θα δικαιούνται να επαναδιεκδικήσουν αξίωμα.

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, σε μία προσπάθεια να καταστεί πιο ευέλικτος ο πυρήνας των αποφάσεων, προωθείται και η μείωση στον αριθμό των μελών της ΚΕ, (κάτω των 100 μέλη), καθώς και του ΠΓ.

Περαιτέρω

Για τους Κεντρικούς Κομματικούς Αξιωματούχους και Προέδρους των Επαρχιακών Επιτροπων υιοθετείται περιορισμός τριών συνεχόμενων, ή διακεκομμένων θητειών.

Συνολικά 4 θητείες για 2, ή περισσότερα αξιώματα, ενώ ο εκάστοτε Πρόεδρος θα δικαιούται μόνο 3 Προεδρικές θητείες.

Το Πολιτικό Γραφείο με εισήγηση του στην Κεντρική μπορεί να ζητήσει εξαίρεση από τις πρόνοιες του άρθρου , νοουμένου ότι ο αιτητής θα αιτιολογήσει γραπτώς και θα τεκμηριώσει τους λόγους που αιτείται εξαίρεσης.

Η ΚΕ θα αποφασίζει με αυξημενένη πλειοψηφία,  ¾ για τυχόν υιοθέτηση της εισήγησης.

Και στενός οικονομικός έλεγχος

Προκειμένου να αποφεύγονται οι σκιές γύρω από τις οικονομικές κινήσεις και την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων των αξιωματούχων της,

θα υπάρχει ειδικό άρθρο, για θέματα οικονομικής διαφάνειας, δημοσιότητας και κοινωνικής λογοδοσίας.

Οι Ευρωβουλευτές, υπουργοί, δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και τα μέλη διοικητικών συμβουλίων σε ημικρατικούς που προέρχονται από το Κίνημα, θα υποχρεούνται από την εκλογή, ή το διορισμό τους να καταθέτουν στον γραμματέα της επιτροπής κατάσταση περιουσιακών στοιχείων και εισοδημάτων.

Ο Γραμματέας της ΚΕ, θα  μεριμνά για την άμεση ανάρτηση των πιο πάνω καταστάσεων στην διαδικτυακή ιστοσελίδα του ΚΣ. ΕΔΕΚ.

Επιδίωξη της ΕΔΕΚ,  είναι η συμμετοχή των μελών της στις αποφάσεις σε θέματα που θα καθορίζουν την  πολιτική του Κινήματος,  γι’ αυτό και η ΚΕ  θα έχει δικαίωμα να προκηρύσσει μεταξύ των μελών του κινήματος, δημοψήφισμα σε τοπικό, ή επαρχιακό επίπεδο για την λήψη συμβουλευτικών αποφάσεων σε οποιοδήποτε θέμα πολιτικό, εθνικό , ή άλλο.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top