ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαβεβαιώνουν Κ.Πετρίδης - Κ.Ηροδότου , Κανένας εργαζόμενος στη Cyta δεν θα χάσει τη δουλεία του

Διαβεβαιώνουν Κ.Πετρίδης - Κ.Ηροδότου , Κανένας εργαζόμενος στη Cyta δεν θα χάσει τη δουλεία του

Τη διαβεβαίωση ότι κανένας εργαζόμενος της Cyta δεν θα χάσει τη δουλεία του λόγω της αποκρατικοποίησης του ημικρατικού οργανισμού, έδωσαν σήμερα τόσο ο Υφυπουργός παρά τω προέδρω Κωνσταντίνος Πετρίδης όσο και ο Έφορος Αποκρατικοποιήσεων Κωνσταντίνος Ηροδότου.

Σε δηλώσεις στο περιθώριο του 5th Nicosia Economic Congress και ερωτηθείς τι θα γίνει με τους εργαζομένους της Cyta, ο κ. Πετρίδης είπε ότι «θα υπάρχουν επιλογές οι οποίες θα διασφαλίζουν τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων της Cyta».
Ο κ. Πετρίδης είπε ότι «η διαδικασία και η διαβούλευση βρίσκεται σε εξέλιξη δεν θεωρώ σωστό να υπεισέλθω σε οποιεσδήποτε λεπτομέρειες. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι η Κυβέρνηση θα διασφαλίσει διαφορετικές επιλογές που θα διασφαλίζουν το εργασιακό μέλλον και τα δικαιώματα των εργαζομένων».
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι «κανένας εργαζόμενος δεν θα χάσει την εργασία του», διαβεβαίωσε παράλληλα ότι «δεν θα εφαρμοστεί η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που εφαρμόστηκε σε άλλες χώρες βάση της οποίας έγιναν μαζικές απολύσεις και ο κόσμος έχασε τις δουλείες τους».
«Ευτυχώς», πρόσθεσε, « η Κυβέρνηση έφτασε σε ένα σημείο μου μπορεί η ίδια να δώσει επιλογές. Μπορεί να πάρει η ίδια κάποιο κόστος για να διασφαλίσει αυτά τα δικαιώματα προκειμένου να υπάρξει μια ομαλή μετάβαση στην ιδιωτικοποίηση την οποία θα πρέπει να δούμε ως μια μεταρρύθμιση που θα αυξήσει την ανταγωνιστικότητα της χώρας».
Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, είπε ότι «νομίζω βλέπετε και οι ίδιοι ότι γίνεται μια πολύ επιστημονική δουλεία από τον Έφορο Αποκρατικοποιήσεων. Ουδέποτε είχαμε δει τις ιδιωτικοποιήσεις σαν μια προσπάθεια απλώς να εισπράξουμε κάποια χρήματα για να καλύψουμε κάποια κενά. Τις βλέπουμε σε ένα πιο ανταγωνιστικό πλαίσιο».
Ερωτηθείς σχετικά με τη μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας και κατά πόσον παραμένει σε ισχύει το χρονοδιάγραμμα του Ιουνίου για τη λήψη αποφάσεων, ο κ. Πετρίδης απάντησε καταφατικά, προσθέτοντας ότι «είναι ένα πολύ στενό χρονοδιάγραμμα. Αυτή τη στιγμή δεν θεωρώ ωφέλιμο να πω συγκεκριμένα πράγματα από τη στιγμή που διεξάγεται ένας κοινωνικός διάλογος. Είμαστε στη μέση, πάμε καλά και ελπίζω πολύ σύντομα να καταλήξουμε και εντός των χρονοδιαγραμμάτων», σημείωσε.
Από την πλευρά του, ο Έφορος Αποκρατικοποιήσεων Κωνσταντίνος Ηροδότου, αναφερόμενος επίσης στο θέμα της Cyta, είπε ότι @είμαστε στο στάδιο της ανάλυσης των δεδομένων. Πρέπει να γίνουν και τα ανάλογα νομοσχέδια και για τη δημιουργία οποιασδήποτε εταιρείας και για την μεταφορά όποιων στοιχείων είτε assets είτε liabilities που πρέπει να πάνε στην καινούργια εταιρεία. Αυτά τα νομοσχέδια εννοείται ότι θα πάνε και στη Βουλή οπότε όταν εγκριθούν από τη Βουλή τότε θα εφαρμοστούν».
Ερωτηθείς εάν αυτό θα γίνει μέχρι το τέλος του χρόνου, είπε ότι «το χρονοδιάγραμμα του μνημονίου είναι γνωστό. Πρέπει να τελειώσουν και οι διαβουλεύσεις που γίνονται για τα εργασιακά θέματα στο επίπεδο της μεικτής συμβουλευτικής επιτροπής για να γίνει και εκεί είτε το ανάλογο νομοσχέδιο ή συμφωνία για να πάνε όλα μαζί στη Βουλή».
Ερωτηθείς σχετικά με την ακίνητη περιουσία της Cyta, είπε πως ότι «είναι σχετικό με τη λειτουργία και τις δραστηριότητες των τηλεπικοινωνιών θα μεταφερθεί και η σχετική ακίνητη περιουσία σίγουρα».
Κληθείς να σχολιάσει τις ανησυχίες που εκφράζονται για το ενδεχόμενο αύξησης των τιμών σε περίπτωση ιδιωτικοποίησης της Cyta, είπε ότι «η Κύπρος έχει ρυθμιστή τηλεπικοινωνιών που θα συνεχίσει το έργο του ως ανεξάρτητος ρυθμιστής και θα ελέγχει και τις τιμές και τις ταρίφες για το κοινό».
Σχολιάζοντας τις ανησυχίες περί μαζικών απολύσεων, είπε ότι «ο νόμος για τις αποκρατικοποιήσεις είναι ξεκάθαρος. Διασφαλίζονται και τα δικαιώματα και οι συντάξεις των εργαζομένων. Δεν θα χάσει κανένας τη δουλεία του. Και ο Υπουργός Οικονομικών ήταν ξεκάθαρος για το θέμα», κατέληξε.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Πρωτοτυπία ΔΗΠΑ για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων  για τις ευρωεκλογές

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ λέει πως εξαπέλυσε επίθεση με δεκάδες ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ



Τεράστιο ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή σύνδεση: Οι κρατήσεις, το πρόγραμμα και οι τιμές - Αναμένεται να επεκταθεί;

Τεράστιο ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή σύνδεση: Οι κρατήσεις, το πρόγραμμα και οι τιμές - Αναμένεται να επεκταθεί;

Σηκώνει άγκυρα στις 29 Μαΐου το επιβατικό οχηματαγωγό Daleela για το πρώτο δρομολόγιο της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης με τον Πειραιά για τη νέα σεζόν και όπως όλα δείχνουν το ενδιαφέρον φέτος είναι αρκετά αυξημένο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top