Τους 212 έφτασαν οι νεκροί από τα βίαια επεισόδια στη Νότιο Αφρική

Τους 212 έφτασαν οι νεκροί από τα βίαια επεισόδια στη Νότιο Αφρική

Τα βίαια επεισόδια που συγκλονίζουν τη Νότια Αφρική εδώ και μια εβδομάδα έχουν προκαλέσει τον θάνατο 212 ανθρώπων, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση, αυξάνοντας δραματικά τον απολογισμό των 117 νεκρών που ανακοίνωσε χθες.

Στην περιφέρεια του Γιοχάνεσμπουργκ, άλλοι έξι νεκροί καταγράφηκαν αυξάνοντας σε 32 τον συνολικό αριθμό των θυμάτων, ενώ στην ανατολική επαρχία Κουαζούλου-Νατάλ απ'όπου άρχισαν αυτά τα βίαια επεισόδια, άλλοι 89 νεκροί προστέθηκαν στον απολογισμό που ανέρχεται πλέον σε 180 νεκρούς, δήλωσε η Yπουργός Χουμπούντζο Ντσαβχενί, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Η Yπουργός δήλωσε ότι οι διαμαρτυρίες και οι λεηλασίες στην χώρα τελείωσαν τώρα και ότι η κατάσταση έχει «σταθεροποιηθεί πλήρως».

Πρόσθεσε ότι δυο καίριοι αυτοκινητόδρομοι, εκ των οποίων ο N3 που συνδέει τις επαρχίες Γκαουτένγκ και ΚουαΖούλου-Νατάλ άνοιξαν ξανά και λειτουργούν πλήρως.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΑΛΜΑ: Συναντήσεις με όλα τα κόμματα πλην ΔΗΣΥ για την Προεδρία της Βουλής- Σκέψεις για πρόσωπο κοινής αποδοχής

ΑΛΜΑ: Συναντήσεις με όλα τα κόμματα πλην ΔΗΣΥ για την Προεδρία της Βουλής- Σκέψεις για πρόσωπο κοινής αποδοχής

Η Εκτελεστική Γραμματεία του κινήματος ΑΛΜΑ, η οποία συνήλθε το απόγευμα της Τετάρτης, αποφάσισε να ζητήσει συνάντηση με όλα τα κόμματα πλην του ΔΗΣΥ, για το θέμα της Προεδρίας της Βουλής.

BEST OF TOTHEMAONLINE