ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επικοινωνία ΠτΔ με Αστυνομικούς που τραυματίστηκαν στα επεισόδια: - Έδωσε αυστηρές οδηγίες

Επικοινωνία ΠτΔ με Αστυνομικούς που τραυματίστηκαν στα επεισόδια: - Έδωσε αυστηρές οδηγίες

Επικοινώνησε με τους Αστυνομικούς που τραυματίστηκαν στα σοβαρά χθεσινοβραδινά επεισόδια που σημειώθηκαν στη Λευκωσία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σε ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο ΠτΔ έγραψε: Επικοινώνησα σήμερα με τους δυο αστυνομικούς που τραυματίστηκαν σοβαρά στη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων. Με ικανοποίηση άκουσα για την πορεία της υγείας τους. Στέλνω εκ νέου το μήνυμα, κανένα μέλος της @Cyprus_Police δεν είναι και δεν πρέπει να νιώθει ότι είναι απροστάτευτο.

Επικοινώνησα σήμερα με τους δυο αστυνομικούς που τραυματίστηκαν σοβαρά στη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων. Με ικανοποίηση άκουσα για την πορεία της υγείας τους.
Στέλνω εκ νέου το μήνυμα, κανένα μέλος της @Cyprus_Police δεν είναι και δεν πρέπει να νιώθει ότι είναι απροστάτευτο.

— Nicos Anastasiades (@AnastasiadesCY) July 19, 2021

Αυστηρές οδηγίες προς την Αστυνομία για περαιτέρω ενέργειες της, με στόχο την αποτροπή παρόμοιων ειδεχθών φαινομένων στο μέλλον, όπως οι χθεσινές επιθέσεις από αγνώστους στο Προεδρικό Μέγαρο και στο συγκρότημα ΔΙΑΣ, έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης στο πλαίσιο σημερινής σύσκεψης στο Προεδρικό Μέγαρο, που έγινε υπό την προεδρία του, με τη συμμετοχή της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Στέφης Δράκου, του Αρχηγού της Αστυνομίας Στυλιανού Παπαθεοδώρου και υπηρεσιακών παραγόντων.

Σε γραπτή δήλωση για τη σημερινή σύσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας με αρμόδιους φορείς αναφορικά με τις χθεσινές επιθέσεις, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος αναφέρει ότι «αρχικά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τη συμπάθεια του προς τα μέλη της Αστυνομικής Δύναμης, τα οποία τραυματίστηκαν κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους».

Προσθέτει ότι «ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημερώθηκε ενδελεχώς για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν όπως αυτά περιγράφονται στην πρώτη έκθεση γεγονότων των αρμόδιων Υπηρεσιών του κράτους, ζητώντας περαιτέρω διευκρινίσεις και προβαίνοντας σε συστάσεις σε διάφορα σημεία της ενημέρωσης».

Τόνισε, επίσης, σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, «πως όλα τα Τμήματα που εμπλέκονται θα πρέπει με τόλμη και αποφασιστικότητα να επιτελούν, αλλά και να εξαντλούν τα αστυνομικά τους καθήκοντα προς αντιμετώπιση και πάταξη τέτοιων εκτροπών, εντός πάντα των ορίων που ο νόμος καθορίζει, με στόχο την εύρυθμη λειτουργία του ευνομούμενου κράτους, που σέβεται την ελεύθερη έκφραση, ενόσω αυτή τίθεται εντός των συνταγματικών ορίων για την προστασία της ζωής, της περιουσίας, της δημόσιας υγείας και εν γένει του σεβασμού της έννομης τάξης».

Τέλος, ο κ. Πελεκάνος αναφέρει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «κάλεσε τους επικεφαλής των αρμοδίων Τμημάτων να τον ενημερώσουν πλήρως και ενδελεχώς, το αμέσως επόμενο διάστημα, για τη λειτουργία και την επάρκεια των Τμημάτων τους».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top