Ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τον Λίβανο εναντίον του Ισραήλ, δεν υπήρξαν θύματα ή ζημιές

Ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τον Λίβανο εναντίον του Ισραήλ, δεν υπήρξαν θύματα ή ζημιές

Δύο ρουκέτες εκτοξεύθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα από την επικράτεια του Λιβάνου εναντίον του βόρειου Ισραήλ, με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθούν οι σειρήνες της αεράμυνας, πάντως χωρίς να αναφερθούν θύματα ή υλικές ζημιές, ενώ το ισραηλινό πυροβολικό ανταπέδωσε τα πυρά, ανακοίνωσε σήμερα το ισραηλινό γενικό επιτελείο.
 

Η μία από τις ρουκέτες καταρρίφθηκε από το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας του Ισραήλ, που είναι γνωστό με την ονομασία Σιδηρούς Θόλος, ενώ η δεύτερη έπεσε σε ανοικτή έκταση, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
 
Το 2006, το Ισραήλ ενεπλάκη σε πόλεμο με τη λιβανέζικη ένοπλη παράταξη Χεζμπολάχ, η οποία διατηρεί μεγάλη ισχύ, ειδικά στον νότιο Λίβανο, ενώ διαθέτει προηγμένες ρουκέτες. Πάντως η κατάσταση στα σύνορα παραμένει -γενικά- ήρεμη έκτοτε. Μικρές οργανώσεις Παλαιστινίων που ζουν στον Λίβανο έχουν επίσης εκτοξεύσει ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ στο παρελθόν.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πακιστάν, Τουρκία, Αίγυπτος και Σαουδική Αραβία προτείνουν σχέδιο για τα Στενά του Ορμούζ στα πρότυπα της Διώρυγας του Σουέζ

Πακιστάν, Τουρκία, Αίγυπτος και Σαουδική Αραβία προτείνουν σχέδιο για τα Στενά του Ορμούζ στα πρότυπα της Διώρυγας του Σουέζ

Το Πακιστάν φιλοξένησε σήμερα συνομιλίες με την Τουρκία, την Αίγυπτο και τη Σαουδική Αραβία στο πλαίσιο των προσπαθειών του να διαμεσολαβήσει για τον τερματισμό του πολέμου στο Ιράν και οι αρχικές συνομιλίες επικεντρώθηκαν σε προτάσεις για το εκ νέου άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ για τη ναυτιλία, είπαν πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

BEST OF TOTHEMAONLINE