Τηλεφωνική επικοινωνία Χριστοδουλίδη - Λαβρόφ για Αμμόχωστο

Τηλεφωνική επικοινωνία Χριστοδουλίδη - Λαβρόφ για Αμμόχωστο

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο Υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, είχε το απόγευμα, για το θέμα της Αμμοχώστου, ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.


Κατά τη συνομιλία του με τον κ. Λαβρόφ, ο κ. Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε, υπό το φως της παράνομης επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα κατεχόμενα, στους τουρκικούς σχεδιασμούς και ενέργειες αναφορικά με την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου και στην παραβίαση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων και του status quo από την τουρκική πλευρά.

Ανέφερε ακόμη στον Ρώσο ομόλογό του πως ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στα Ηνωμένα Έθνη θα στείλει επιστολή στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, καταγγέλλοντας τις τουρκικές ενέργειες.

Ανάλογη επιστολή για το θέμα της Αμμοχώστου και τις ανακοινώσεις που έγιναν από τουρκικής πλευράς στάλθηκε από τον Υπουργό Εξωτερικών και προς τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας, Ζοζέπ Μπορέλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Χριστοδουλίδης - Ερχιουρμάν: Η συνάντηση των χαμηλών προσδοκιών και το δύσκολο στοίχημα της επανεκκίνησης

Κυπριακό: Χριστοδουλίδης - Ερχιουρμάν: Η συνάντηση των χαμηλών προσδοκιών και το δύσκολο στοίχημα της επανεκκίνησης

Στη σκιά των χαμηλών προσδοκιών, αλλά με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη ημέρα του Κυπριακού, συναντώνται σήμερα στις 16:00 στη νεκρή ζώνη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης και ο κατοχικός ηγέτης Τουφάν Ερχιουρμάν. Πρόκειται για το πρώτο ουσιαστικό τετ α τετ των δύο ανδρών, μετά την πρόσφατη παρουσία του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες στην Κύπρο και ως εκ τούτου, η πολιτική σημασία της συνάντησης, είναι μεγαλύτερη από τα άμεσα αποτελέσματα, που σήμερα θεωρείται πιθανό να παραχθούν.

BEST OF TOTHEMAONLINE