Τηλεφωνική επικοινωνία Χριστοδουλίδη - Λαβρόφ για Αμμόχωστο

Τηλεφωνική επικοινωνία Χριστοδουλίδη - Λαβρόφ για Αμμόχωστο

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο Υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, είχε το απόγευμα, για το θέμα της Αμμοχώστου, ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.


Κατά τη συνομιλία του με τον κ. Λαβρόφ, ο κ. Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε, υπό το φως της παράνομης επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα κατεχόμενα, στους τουρκικούς σχεδιασμούς και ενέργειες αναφορικά με την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου και στην παραβίαση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων και του status quo από την τουρκική πλευρά.

Ανέφερε ακόμη στον Ρώσο ομόλογό του πως ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στα Ηνωμένα Έθνη θα στείλει επιστολή στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, καταγγέλλοντας τις τουρκικές ενέργειες.

Ανάλογη επιστολή για το θέμα της Αμμοχώστου και τις ανακοινώσεις που έγιναν από τουρκικής πλευράς στάλθηκε από τον Υπουργό Εξωτερικών και προς τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας, Ζοζέπ Μπορέλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κρίσιμο σταυροδρόμι για το Κυπριακό - Τι θα κριθεί στην επόμενη συνάντηση

Κρίσιμο σταυροδρόμι για το Κυπριακό - Τι θα κριθεί στην επόμενη συνάντηση

Νέα δεδομένα φαίνεται να διαμορφώνονται στο Κυπριακό, καθώς στο προσκήνιο επανέρχεται η συζήτηση για το πλαίσιο μιας ενδεχόμενης επαναδιαπραγμάτευσης, με το περιεχόμενο της λύσης, τα μεταβατικά στάδια και τα πρακτικά βήματα που θα μπορούσαν να διευκολύνουν την καθημερινότητα των δύο κοινοτήτων να αποκτούν ιδιαίτερη σημασία.

BEST OF TOTHEMAONLINE