Τηλεφωνική επικοινωνία Χριστοδουλίδη - Λαβρόφ για Αμμόχωστο

Τηλεφωνική επικοινωνία Χριστοδουλίδη - Λαβρόφ για Αμμόχωστο

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο Υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, είχε το απόγευμα, για το θέμα της Αμμοχώστου, ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.


Κατά τη συνομιλία του με τον κ. Λαβρόφ, ο κ. Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε, υπό το φως της παράνομης επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα κατεχόμενα, στους τουρκικούς σχεδιασμούς και ενέργειες αναφορικά με την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου και στην παραβίαση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων και του status quo από την τουρκική πλευρά.

Ανέφερε ακόμη στον Ρώσο ομόλογό του πως ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στα Ηνωμένα Έθνη θα στείλει επιστολή στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, καταγγέλλοντας τις τουρκικές ενέργειες.

Ανάλογη επιστολή για το θέμα της Αμμοχώστου και τις ανακοινώσεις που έγιναν από τουρκικής πλευράς στάλθηκε από τον Υπουργό Εξωτερικών και προς τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας, Ζοζέπ Μπορέλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Φωτιά» στους διορισμούς των ημικρατικών – Η ανάκληση διορισμού, το ασυμβίβαστο και οι εξηγήσεις

«Φωτιά» στους διορισμούς των ημικρατικών – Η ανάκληση διορισμού, το ασυμβίβαστο και οι εξηγήσεις

Στο επίκεντρο της πολιτικής συζήτησης βρίσκονται οι νέοι διορισμοί στα διοικητικά συμβούλια των ημικρατικών οργανισμών, μετά και την υπόθεση που προέκυψε στη Cyta και οδήγησε την Κυβέρνηση στην απόφαση να ανακαλέσει τον διορισμό του νέου Αντιπροέδρου της ΑΤΗΚ, Λοΐζου Οικονομίδη.