Τηλεφωνική επικοινωνία Χριστοδουλίδη - Λε Ντριάν για το θέμα της Αμμοχώστου

Τηλεφωνική επικοινωνία Χριστοδουλίδη - Λε Ντριάν για το θέμα της Αμμοχώστου

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γάλλο Υπουργό Εξωτερικών, Ζαν-Ιβ Ντριάν, είχε απόψε, για το θέμα της Αμμοχώστου, ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, ο κ. Χριστοδουλίδης ενημέρωσε τον κ. Λε Ντριάν για τις εξελίξεις μετά και τις σημερινές εξαγγελίες στο πλαίσιο της παράνομης επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στα κατεχόμενα, που συνιστούν κατάφωρη παραβίαση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ.

Χριστοδουλίδης και Λε Ντριάν αντάλλαξαν απόψεις για τα επόμενα βήματα και τις όποιες αντιδράσεις τόσο στο πλαίσιο της ΕΕ όσο και στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Η Γαλλία ασκεί τον μήνα Ιούλιο την προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο χρόνος πιέζει: Η προειδοποίηση Ολγκίν και η μάχη για την επόμενη μέρα

Κυπριακό: Ο χρόνος πιέζει: Η προειδοποίηση Ολγκίν και η μάχη για την επόμενη μέρα

Μάχη με τον χρόνο βρίσκεται σε εξέλιξη στο Κυπριακό, καθώς οι επόμενοι μήνες θεωρούνται καθοριστικοί για το κατά πόσο θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για νέα κινητικότητα. Με τη θητεία του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ να πλησιάζει προς το τέλος της, η προσωπική του απεσταλμένη, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, στέλνει σαφές μήνυμα προς τις δύο πλευρές: η ευκαιρία υπάρχει, αλλά δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα υπάρξει και επόμενη.

BEST OF TOTHEMAONLINE