Τηλεφωνική επικοινωνία Χριστοδουλίδη - Λε Ντριάν για το θέμα της Αμμοχώστου

Τηλεφωνική επικοινωνία Χριστοδουλίδη - Λε Ντριάν για το θέμα της Αμμοχώστου

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γάλλο Υπουργό Εξωτερικών, Ζαν-Ιβ Ντριάν, είχε απόψε, για το θέμα της Αμμοχώστου, ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, ο κ. Χριστοδουλίδης ενημέρωσε τον κ. Λε Ντριάν για τις εξελίξεις μετά και τις σημερινές εξαγγελίες στο πλαίσιο της παράνομης επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στα κατεχόμενα, που συνιστούν κατάφωρη παραβίαση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ.

Χριστοδουλίδης και Λε Ντριάν αντάλλαξαν απόψεις για τα επόμενα βήματα και τις όποιες αντιδράσεις τόσο στο πλαίσιο της ΕΕ όσο και στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Η Γαλλία ασκεί τον μήνα Ιούλιο την προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Διπλωματικός μαραθώνιος» από ΠτΔ: Επαφές με Κατάρ και Ισραήλ για σταθερότητα στην περιοχή

«Διπλωματικός μαραθώνιος» από ΠτΔ: Επαφές με Κατάρ και Ισραήλ για σταθερότητα στην περιοχή

Σε μια περίοδο έντονων γεωπολιτικών εξελίξεων στη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, είχε σειρά σημαντικών τηλεφωνικών επικοινωνιών με περιφερειακούς ηγέτες.