ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Aυτά θα είναι τα χαρακτηριστικά της κάρτας φιλάθλου – Και σύστημα αναγνώρισης προσώπου

Aυτά θα είναι τα χαρακτηριστικά της κάρτας φιλάθλου – Και σύστημα αναγνώρισης προσώπου

Αποτελεί θέμα συζήτησης και αντιδράσεων εδώ και μερικούς μήνες, η εγκατάσταση συστήματος έκδοσης κάρτας φιλάθλου, με την μία πλευρά να υποστηρίζει ότι με την εφαρμογή του συστήματος θα παταχθεί σταδιακά το φαινόμενο της βίας στα γήπεδα και πρόκλησης επεισοδίων όπως αυτά που παρακολουθήσαμε στον προχθεσινό αγώνα ΑΠΟΕΛ – ΑΕΛ και τους αντιδρούντες να κάνουν λόγο για παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Ο ΚΟΑ, βγήκε προχθές σε προσφορές με τον πιο κάτω τίτλο:

Παροχή, υλοποίηση, συντήρηση και λειτουργία των συστημάτων και του εξοπλισμού με τη μέθοδο της Σύμπραξης Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), για την εφαρμογή του Νόμου 48 (Ι) / 2008 για την πρόληψη και καταστολή της βίας στους αθλητικούς χώρους.
 

Η προκήρυξη με τους όρους και τα χαρακτηριστικά του συστήματος είναι γραμμένη στα αγγλικά, γι’ αυτό και προχωρήσαμε σε μετάφραση του κειμένου, μέσα από το οποίο διαπιστώνονται αμφιλεγόμενες πρόνοιες σε θέματα που αφορούν το απόρρητο και την προστασία προσωπικών δεδομένων.

Ανάμεσα σε άλλα, στο σύστημα με τις πληροφορίες θα έχουν πρόσβαση σύλλογοι, ομάδες, δύο ιδιωτικοί οργανισμοί και δύο κυβερνητικοί, ενώ θα εφαρμόζει την μέθοδο της αναγνώρισης προσώπου.

 

Δείτε όλα τα χαρακτηριστικά της τεχνικής περιγραφής:

Το σύστημα [1] που θα εισαχθεί πρέπει να είναι εκείνο που επικεντρώνεται στην εμπειρία του χρήστη, επιτρέποντας στους οπαδούς εύκολη πρόσβαση στους χώρους, έτσι ώστε να είναι σε θέση να συμμετέχουν σε αθλητικές διοργανώσεις στην Κύπρο. Οι απαιτήσεις υψηλού επιπέδου του συστήματος είναι οι εξής (οι ειδικές απαιτήσεις που προβλέπονται στο παράρτημα ΙΙ):

1. Το σύστημα θα πρέπει να είναι σε θέση να παρέχει μια πύλη μέσα από κάθε σύλλογο, ή ομάδα για να έχουν πρόσβαση στο σύστημα έκδοσης εισιτηρίων.

2. Το σύστημα πρέπει να είναι σε θέση να υποστηρίξει την αξιοποίηση τόσο των έντυπων, όσο και των ηλεκτρονικών εισιτηρίων.

3. Το σύστημα θα πρέπει να διασφαλίζει ότι κάθε έκδοση εισιτηρίου καθορίζει σαφώς την ορισθείσα έδρα σε αυτό, το οποίο αντιστοιχεί με την πραγματική θέση στο γήπεδο, όπου παίζεται ο αγώνας.

4. Το σύστημα θα πρέπει να διασφαλίζει ότι τα ηλεκτρονικά τουρνικέ θα λειτουργήσουν μόνο όταν ένα έγκυρο εισιτήριο παρουσιάζεται στον αντίστοιχο αναγνώστη.

5. Να διαχειρίζεται και να ενημερώνεται με ασφαλή τρόπο και πάντα σύμφωνα με τους νόμους περί προστασίας δεδομένων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Σημειώνεται ότι ο Αθλητικός Οργανισμός Κύπρου θα είναι ο «ιδιοκτήτης» όλων των δεδομένων που καταχωρούνται εντός του συστήματος.

6. Το σύστημα θα πρέπει να επιτρέψει τη δημιουργία μιας εφαρμογής smart-phone που θα μπορούσε να χρησιμοποιείται για την αγορά / μεταβίβαση εισιτηρίων και το κατέβασμα των εισιτηρίων σε μια μορφή που θα επιτρέπει τη σάρωση τους στους σαρωτές τουρνικέ.

7. Το σύστημα θα πρέπει να διασφαλίζει την εφαρμογή των κανόνων διαχωρισμού που ισχύουν για κάθε γήπεδο και να αποτρέπει την έκδοση εισιτηρίου σε μέρος του εδάφους που δεν επιτρέπεται η πρόσβαση για κάθε άτομο.

 
8. Το σύστημα θα πρέπει να επιτρέπει την αγορά εισιτηρίων διαρκείας, οικογενειακά εισιτήρια, εισιτήρια νεολαίας και εισιτήρια ενηλίκων με την επιφύλαξη των δεδομένων που παρέχονται από το μέλος του συστήματος κατά την εγγραφή.

9. Το σύστημα θα πρέπει να επιτρέπει την εκτύπωση των πλαστικών καρτών (παρόμοιες με τις προσωπικές ταυτότητες) και χάρτινα εισιτήρια με barcodes και φωτογραφίες.

10. Το σύστημα θα πρέπει να επιτρέπει την ενσωμάτωση με άλλα συστήματα  δεδομένων και των δύο κυβερνητικών και ιδιωτικών οργανισμών.


Επιπλέον, σε σχέση με την Αναγνώριση Προσώπων ισχύουν τα εξής:

1. Το σύστημα θα πρέπει να είναι συμβατό και έτοιμο να ενσωματώσει και διεπαφή με ένα σύστημα που παρέχει αυτόματη και ηλεκτρονική Αναγνώριση Προσώπου.

2. Το σύστημα για την αυτόματη και ηλεκτρονική Αναγνώριση Προσώπου, θα τεθεί σε εφαρμογή, όταν κρίνεται σκόπιμο με βάση την ωριμότητα του περιβάλλοντος.

Που θα εγκατασταθει:

    Τάσσος Παπαδόπουλο - Ελευθερία (εσωτερική)
    
Σπύρος Κυπριανού (εσωτερική)
    
Αντώνης Παπαδόπουλο
    
ΓΣΖ
    
Τσίρειο Στάδιο
    
Μακάρειο Στάδιο
    
Αμμόχωστος Επιστροφη
    
Δασάκι Άχνας
    
Τάσος Μάρκου
    
Στάδιο ΓΣΠ
    
Παφιακό Στάδιο της Πάφου.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Kαιρός: Πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Η πρόγνωση μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top