Νέα «υπό διερεύνηση» παραλλαγή του κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο

Νέα «υπό διερεύνηση» παραλλαγή του κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο

Μια νέα παραλλαγή του κορωνοϊού έχει θέσει «υπό διερεύνηση» ο οργανισμός Δημόσια Υγεία Αγγλίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τονίζεται, πάντως, ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις πως η παραλλαγή, που κατονομάζεται ως B.1.621, διαφεύγει την άμυνα των εμβολίων ή προκαλεί σοβαρότερη νόσηση.

Έχουν ανιχνευθεί 16 περιστατικά της νέας παραλλαγής στη χώρα, με τις περισσότερες περιπτώσεις να συνδέονται με ταξίδια στο εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν ενδείξεις μετάδοσης στην κοινότητα εντός του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο οργανισμός ανακοίνωσε ότι διεξάγει εργαστηριακές μελέτες για να κατανοήσει πληρέστερα τη συμπεριφορά των μεταλλάξεων που περιέχει η παραλλαγή.

Την ίδια ώρα ανακοινώθηκε πως τα κρούσματα της παραλλαγής Δέλτα αυξήθηκαν κατά 33.716 την τελευταία εβδομάδα, φτάνοντας τα 286.765.

Η παραλλαγή εξακολουθεί να ευθύνεται για το 99% των συνολικών κρουσμάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μεταξύ 21 Ιουνίου και 19 Ιουλίου εισήχθησαν στο νοσοκομείο 1.788 φορείς της παραλλαγής Δέλτα. Το 54,3% αυτών ήταν ανεμβολίαστοι. Το 29,6% ήταν πλήρως εμβολιασμένοι.

Συνολικά από την εμφάνιση της κατάλληλης Δέλτα στη χώρα έχουν νοσηλευθεί 3.692 φορείς της. Το 58,3% ήταν ανεμβολίαστοι και το 22,8% πλήρως εμβολιασμένοι.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Στην Αθήνα για συντονισμό με Μητσοτάκη ενόψει Γκουτέρες - Ενδεχομένως να συναντηθεί και με Φίτο

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Στην Αθήνα για συντονισμό με Μητσοτάκη ενόψει Γκουτέρες - Ενδεχομένως να συναντηθεί και με Φίτο

Την κινητικότητα που υπάρχει στο Κυπριακό, εν πολλοίς εμείς τη δημιουργήσαμε, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι το προσεχές Σάββατο θα μεταβεί στην Αθήνα για συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας.

BEST OF TOTHEMAONLINE