ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολύμπια Νεοκλέους: Η πρώτη γυναίκα μόνιμη ανιπρόσωπος της Κύπρου στο γραφείο ΟΗΕ στη Γενεύη

Ολύμπια Νεοκλέους: Η πρώτη γυναίκα μόνιμη ανιπρόσωπος της Κύπρου στο γραφείο ΟΗΕ στη Γενεύη

Η Πρέσβης Ολύμπια Νεοκλέους έγινε η πρώτη γυναίκα που διαπιστεύεται ως Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Κύπρου στο Γραφείο του ΟΗΕ στην Γενεύη από την εγκαθίδρυση της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Δημοκρατίας στη Γενεύη στη δεκαετία του 1970.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, η κ. Νεοκλέους επέδωσε την περασμένη Πέμπτη τα διαπιστευτήριά της ως Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Γενική Διευθύντρια του Γραφείου των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη, Τατιάνα Βαλόβαγια στο Παλάτι των Εθνών.

Καλωσορίζοντας τη νέα Μόνιμη Αντιπρόσωπο της Κύπρου, η κ. Βαλόβαγια αναφέρθηκε στο ευρύ φάσμα των δραστηριοτήτων του Γραφείου του ΟΗΕ στη Γενεύη, καθώς και σε τρέχουσες πρωτοβουλίες στους τομείς της αρμοδιότητάς του, συμπεριλαμβανομένων της προώθησης της Ατζέντας 2030 για την Αειφόρο Ανάπτυξη, καθώς και της ισότητας των φύλων και της ενδυνάμωσης του ρόλου των γυναικών.

Ευχαριστώντας για την ενημέρωση, η κ. Νεοκλέους επαναβεβαίωσε από πλευράς της την πλήρη υποστήριξη της Κυπριακής Δημοκρατίας προς τις δράσεις του Γραφείου των Ηνωμένων Εθνών.

Δραττόμενη της ευκαιρίας, ενημέρωσε επίσης για τις τελευταίες παράνομες και προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας σε σχέση με την περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου, που συνιστούν κατάφωρη παραβίαση των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας και αποσκοπούν στη δημιουργία νέων τετελεσμένων επί του εδάφους με αρνητικό αντίκτυπο στις προσπάθειες, που καταβάλλει ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών για επίλυση του Κυπριακού στη συμφωνημένη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top