ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΕΣΙΚ: Όχι σε βεβιασμένες κινήσεις για την απόφαση ορίου αφυπηρέτησης

ΣΕΣΙΚ: Όχι σε βεβιασμένες κινήσεις για την απόφαση ορίου αφυπηρέτησης

Ο Σύνδεσμος Εκτάκτων και Συμβασιούχων Ιατρών Κύπρου (ΣΕΣΙΚ) θεωρεί πως δεν πρέπει να γίνουν βεβιασμένες κινήσεις, σε σχέση με την παράταση του ορίου αφυπηρέτησης στο 68ο έτος, θέμα το οποίο επαναφέρεται προς ψήφιση στη Βουλή, αφού όπως σημειώνει ούτως ή άλλως οδεύουμε προς την αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων.

Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΕΣΙΚ αναφέρει ότι αυτή τη στιγμή δεν εξετάζει την ορθότητα της πιο πάνω πρότασης, παρά μόνο την ασυμβατότητα της, με όλα τα άλλα μέτρα που αφορούν την υγεία.

“Η συζήτηση για το 68ο πρέπει να γίνει με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και οι έκτακτοι γιατροί του δημοσίου, είναι σίγουρα αυτοί που επηρεάζονται, βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Λύση στο υπαρκτό πρόβλημα των συντάξιμων ετών, μπορεί να αποτελέσει η αναγνώριση της ειδικότητας, ως προϋπηρεσία στη δημόσια υπηρεσία”, αναφέρει.

Εξάλλου, προσθέτει πως “εάν οι αφυπηρετήσαντες συνάδελφοι επιθυμούν και νιώθουν ικανοί να εργασθούν, υπάρχουν τα συμβόλαια καθορισμένης διάρκειας, για τα οποία μπορούν να υποβάλουν αίτηση, καθώς δεν υπάρχει όριο ηλικίας, ενώ το ποσό που θα εξοικονομηθεί, να δοθεί ως αποζημίωση για την υπερωριακή απασχόληση των γιατρών”.

Όπως σημειώνει, “θα ήταν ένα μέτρο προς τη σωστή κατεύθυνση της αμοιβής ανάλογα με την απόδοση και όχι την ηλικία”, συμπληρώνοντας πως “είναι καιρός να γίνει δικαιότερη κατανομή του εισοδήματος, από τους ψηλότερα προς τους βαρύτερα εργαζόμενους και χαμηλότερα αμειβόμενους γιατρούς”.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top