Τρεις αγνοούμενοι σε ναυάγιο μεταξύ Λέσβου και Τουρκία

Τρεις αγνοούμενοι σε ναυάγιο μεταξύ Λέσβου και Τουρκία

Τρεις μετανάστες αγνοούνται και δέκα διασώθηκαν από τις ελληνικές Αρχές όταν φουσκωτή βάρκα ναυάγησε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λέσβου και τουρκικών ακτών.

Η επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται ακόμα εξέλιξη, ενώ σε αυτήν συμμετέχουν σκάφη του λιμενικού σώματος και της Frontex, αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο τύπου Super Puma καθώς και ένα παραπλέον πλοίο.

Σχετικά με το ναυάγιο, ο Έλληνας Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Open, υποστηρίζοντας  ότι το ελληνικό Λιμενικό έδρασε εντός τουρκικών χωρικών υδάτων για τη διάσωση προσφύγων και μεταναστών που κινδύνευαν, ενώ η τουρκική ακτοφυλακή δεν αντέδρασε στο ναυάγιο. «Κάναμε τη διάσωση γιατί προέχει η ανθρώπινη ζωή», τόνισε.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η Σοφία Χριστοδούλου και οι τρεις μήνες που θα κρίνουν την επόμενη ΕΔΕΚ - Οι σχέσεις με την υπόλοιπη ηγεσία και η νέα ατζέντα μέχρι το εκλογικό συνέδριο

Η Σοφία Χριστοδούλου και οι τρεις μήνες που θα κρίνουν την επόμενη ΕΔΕΚ - Οι σχέσεις με την υπόλοιπη ηγεσία και η νέα ατζέντα μέχρι το εκλογικό συνέδριο

Χωρίς, σύμφωνα με πληροφορίες, να έχει ακόμη αναπτύξει ουσιαστική επαφή με το σύνολο της υφιστάμενης ηγεσίας της ΕΔΕΚ, η νέα πρόεδρος του κόμματος Σοφία Χριστοδούλου Μακρή, καλείται μέσα στους επόμενους τρεις μήνες, να διαχειριστεί μια ιδιαίτερα σύνθετη μεταβατική περίοδο. Μέχρι τον Δεκέμβριο, οπότε είναι προγραμματισμένο το εκλογικό συνέδριο της ΕΔΕΚ, θα πρέπει να έχει δώσει σαφές δείγμα γραφής, για τον τρόπο με τον οποίο προτίθεται να λειτουργήσει το κόμμα, τις πολιτικές της προτεραιότητες και τις αλλαγές που θέλει να προωθήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE