Το Ισραήλ κατηγορεί το Ιράν για την αιματηρή επίθεση στο τάνκερ Mercer Street

Το Ισραήλ κατηγορεί το Ιράν για την αιματηρή επίθεση στο τάνκερ Mercer Street

Το Ισραήλ κατηγόρησε απόψε το Ιράν ότι ευθύνεται για την επίθεση, στα ανοιχτά του Ομάν, εναντίον ενός τάνκερ ισραηλινών συμφερόντων, τονίζοντας ότι απαιτείται «σκληρή απάντηση».

Σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Γιαΐρ Λαπίντ ανέφερε ότι είπε στον υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας ότι είναι αναγκαίο να δοθεί σκληρή απάντηση στην επίθεση αυτή, από την οποία σκοτώθηκαν δύο μέλη του πληρώματος του τάνκερ, ένας Βρετανός και ένας Ρουμάνος.

«Το Ιράν δεν είναι απλώς ένα ισραηλινό πρόβλημα, αλλά είναι ένας εξαγωγέας τρομοκρατίας, καταστροφής και αστάθειας που μας βλάπτει όλους. Ο κόσμος δεν πρέπει να παραμείνει σιωπηλός απέναντι στην ιρανική τρομοκρατία που πλήττει επίσης την ελεύθερη ναυσιπλοΐα», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η επανεκκίνηση του ΑΚΕΛ και το δύσκολο παζλ των προεδρικών του 2028

Η επανεκκίνηση του ΑΚΕΛ και το δύσκολο παζλ των προεδρικών του 2028

Η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ, επιχειρεί να «κλειδώσει» ένα νέο πολιτικό αφήγημα μετά τις βουλευτικές εκλογές, οι οποίες, σύμφωνα με την επίσημη εκτίμηση της Εζεκία Παπαϊωάννου, σηματοδοτούν μια πρώτη ένδειξη ανάκαμψης και σταθεροποίησης της εκλογικής του επιρροής. Πίσω από τη θετική αποτίμηση όμως, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η πιο σύνθετη πολιτική εξίσωση της επόμενης περιόδου: Η πορεία προς τις προεδρικές εκλογές του 2028.

BEST OF TOTHEMAONLINE