ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αννίτα: Στρατηγικός μας στόχος η επανένωση της Κύπρου

Αννίτα: Στρατηγικός μας στόχος η επανένωση της Κύπρου

Στρατηγικός μας στόχος είναι η απελευθέρωση και η επανένωση της Κύπρου ως ένα κράτος με καθεστώς πλήρους κυριαρχίας, πλήρους ανεξαρτησίας και πλήρους εδαφικής ακεραιότητας, ανέφερε η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου.

 
Εκφωνώντας τον επιμνημόσυνο λόγο στο εθνικό μνημόσυνο των ηρώων της Κοινότητας Τρούλλων, Ανδρέα Σουρουκλή και Νικόλα Γεωργίου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Μάμαντος, η κ. Δημητρίου είπε ότι τα τετελεσμένα της εισβολής του 1974 κρατούν εκατοντάδες οικογένειες στην άγνοια για την τύχη των αγνοουμένων τους, στερούν χιλιάδες πρόσφυγες από τις πατρογονικές τους εστίες και «μας καθιστούν ακρίτες στο χωριό μας, στερώντας μας πολλή από τη γη μας, πολλές από τις περιουσίες μας».

Αυτή η ανατροπή των οδυνηρών τετελεσμένων, είπε η Πρόεδρος της Βουλής, συνιστά την υποχρέωσή μας προς όσους έδωσαν τη ζωή τους στα πεδία της μάχης και της δόξας, για να κρατηθεί η πατρίδα μας ζωντανή. Χάρη σε αυτούς ανέφερε έχουμε σήμερα την Κυπριακή Δημοκρατία ζωντανή, λειτουργική, πλήρες και ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
 
Στο πλαίσιο αυτών των διεθνών οργανισμών, συνέχισε, είμαστε σε θέση να διαπραγματευόμαστε, να διεξάγουμε τον αγώνα  μας, προκειμένου να κατορθώσουμε να πετύχουμε τον στρατηγικό μας στόχο «την απελευθέρωση και επομένως την επανένωση της Κύπρου ως ένα κράτος με καθεστώς πλήρους κυριαρχίας, πλήρους ανεξαρτησίας και πλήρους εδαφικής ακεραιότητας». Αυτό ήταν το όραμα όσων έδωσαν τη ζωή τους, αυτή είναι η προσδοκία ολόκληρου του κυπριακού λαού, ανέφερε η Αννίτα Δημητρίου.

Το δίκαιο είναι με το μέρος μας, είπε η Πρόεδρος της Βουλής και τόνισε πως χωρίς εκπτώσεις, χωρίς να δεχόμαστε εκβιασμούς και απειλές, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε και να αγωνιζόμαστε, προκειμένου να το επιτύχουμε. Έχουμε, είπε, την αποφασιστικότητα, έχουμε τη βούληση, έχουμε τη στήριξη της Ελλάδας και της Ενωμένης Ευρώπης, ώστε να επιμένουμε, μέχρι να διασφαλίσουμε μια λύση χωρίς αναχρονιστικές εγγυήσεις, χωρίς παρουσία ξένων στρατευμάτων, χωρίς σχέσεις εξάρτησης και υποταγής προς οποιονδήποτε, ανέφερε και τόνισε πως αυτή είναι η δικαίωση που περιμένουν οι ήρωές μας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

22 λιγότερες

22 λιγότερες

Back to top