ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αννίτα: Στρατηγικός μας στόχος η επανένωση της Κύπρου

Αννίτα: Στρατηγικός μας στόχος η επανένωση της Κύπρου

Στρατηγικός μας στόχος είναι η απελευθέρωση και η επανένωση της Κύπρου ως ένα κράτος με καθεστώς πλήρους κυριαρχίας, πλήρους ανεξαρτησίας και πλήρους εδαφικής ακεραιότητας, ανέφερε η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου.

 
Εκφωνώντας τον επιμνημόσυνο λόγο στο εθνικό μνημόσυνο των ηρώων της Κοινότητας Τρούλλων, Ανδρέα Σουρουκλή και Νικόλα Γεωργίου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Μάμαντος, η κ. Δημητρίου είπε ότι τα τετελεσμένα της εισβολής του 1974 κρατούν εκατοντάδες οικογένειες στην άγνοια για την τύχη των αγνοουμένων τους, στερούν χιλιάδες πρόσφυγες από τις πατρογονικές τους εστίες και «μας καθιστούν ακρίτες στο χωριό μας, στερώντας μας πολλή από τη γη μας, πολλές από τις περιουσίες μας».

Αυτή η ανατροπή των οδυνηρών τετελεσμένων, είπε η Πρόεδρος της Βουλής, συνιστά την υποχρέωσή μας προς όσους έδωσαν τη ζωή τους στα πεδία της μάχης και της δόξας, για να κρατηθεί η πατρίδα μας ζωντανή. Χάρη σε αυτούς ανέφερε έχουμε σήμερα την Κυπριακή Δημοκρατία ζωντανή, λειτουργική, πλήρες και ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
 
Στο πλαίσιο αυτών των διεθνών οργανισμών, συνέχισε, είμαστε σε θέση να διαπραγματευόμαστε, να διεξάγουμε τον αγώνα  μας, προκειμένου να κατορθώσουμε να πετύχουμε τον στρατηγικό μας στόχο «την απελευθέρωση και επομένως την επανένωση της Κύπρου ως ένα κράτος με καθεστώς πλήρους κυριαρχίας, πλήρους ανεξαρτησίας και πλήρους εδαφικής ακεραιότητας». Αυτό ήταν το όραμα όσων έδωσαν τη ζωή τους, αυτή είναι η προσδοκία ολόκληρου του κυπριακού λαού, ανέφερε η Αννίτα Δημητρίου.

Το δίκαιο είναι με το μέρος μας, είπε η Πρόεδρος της Βουλής και τόνισε πως χωρίς εκπτώσεις, χωρίς να δεχόμαστε εκβιασμούς και απειλές, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε και να αγωνιζόμαστε, προκειμένου να το επιτύχουμε. Έχουμε, είπε, την αποφασιστικότητα, έχουμε τη βούληση, έχουμε τη στήριξη της Ελλάδας και της Ενωμένης Ευρώπης, ώστε να επιμένουμε, μέχρι να διασφαλίσουμε μια λύση χωρίς αναχρονιστικές εγγυήσεις, χωρίς παρουσία ξένων στρατευμάτων, χωρίς σχέσεις εξάρτησης και υποταγής προς οποιονδήποτε, ανέφερε και τόνισε πως αυτή είναι η δικαίωση που περιμένουν οι ήρωές μας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Φρικτό έγκλημα στην Αμφιλοχία: 43χρονος σκότωσε τη γυναίκα του με κυνηγετικό όπλο

Έτοιμαστείτε για βροχές, καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους σε αυτές τις περιοχές - Η πρόγνωση μέχρι την Τρίτη

Είναι υποχρεωτική η εκπαίδευση στην Κύπρο; Οι αλλαγές που έρχονται και οι ποινές που ορίζει η νομοθεσία

Εδώ θα βρεις το χάρτη με όλα τα σημεία με σταθερές κάμερες στην Κύπρο - Λεπτομέρειες

Καύσιμα: Να αναμένουμε νέες αυξήσεις ή μειώσεις; - Που κυμαίνονται οι τιμές και τα φθηνότερα πρατήρια

Υπόθεση Metamax: Συνελήφθη και δεύτερο πρόσωπο - Φόρεσαν χειροπέδες σε 48χρονοΥπ. Υγείας: Ζήτησε πρωτοβουλίες και πιέσεις σε Τουρκία από ΕΕ - διεθνή κοινότητα για Κυπριακό

Υπ. Υγείας: Ζήτησε πρωτοβουλίες και πιέσεις σε Τουρκία από ΕΕ - διεθνή κοινότητα για Κυπριακό

Καλούμε την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη διεθνή κοινότητα, ν’ αναλάβουν πρωτοβουλίες ώστε η Κύπρος να πάψει να αποτελεί το μοναδικό ευρωπαϊκό κράτος που τελεί υπό καθεστώς κατοχής, είπε ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Δαμιανός την Παρασκευή σε ομιλία του σε αντικατοχική εκδήλωση της Πολιτιστικής Κίνησης Ξυλοτύμπου για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top