ΔΙΕΘΝΗ

Τατάρ: Ελλοχεύουν κίνδυνοι για Τουρκοκυπρίους στην ΕΕ χωρίς την Τουρκία

Τατάρ: Ελλοχεύουν κίνδυνοι για Τουρκοκυπρίους στην ΕΕ χωρίς την Τουρκία

«Με το άνοιγμα του Βαρωσιού έγινε ένα ιστορικό βήμα, με το Βαρώσι χάλασε το παιγνίδι», είπε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ σε δηλώσεις του σε τηλεοπτική εκπομπή του δημοσιογράφου Φουρκάν Καγιά στο τουρκικό κανάλι 24TV, γράφει σήμερα η «Γκιουνές».


Όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, λέγοντας ότι το Βαρώσι βρίσκεται εντός των «συνόρων της τδβκ», όπως αναφέρθηκε στο ψευδοκράτος, ο κ. Τατάρ είπε ότι οι ιδιοκτήτες των περιουσιών θα μπορούν να κάνουν αίτηση την «επιτροπή ακίνητης περιουσίας».

Αναφερόμενος στο θέμα των υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Τατάρ είπε ότι οι Τουρκοκύπριοι έχουν όσα δικαιώματα έχουν και οι Ελληνοκύπριοι στους φυσικούς πόρους της περιοχής.

Ισχυρίστηκε ακόμα ότι υπάρχουν δύο «κράτη» στο νησί και είπε ότι υπάρχουν άλλες προθέσεις πίσω από την επιμονή για λύση ομοσπονδίας, σημειώνοντας ότι με την ομοσπονδία στοχεύουν να κάνουν τους Τουρκοκύπριους «μπάλωμα στην Κυπριακή Δημοκρατία».

Ο κ. Τατάρ αναφέρθηκε στους κινδύνους που ελλοχεύουν για του Τουρκοκυπρίους στην Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς την Τουρκία, ισχυριζόμενος ότι οι Τουρκοκύπριοι, χωρίς τις εγγυήσεις της Τουρκίας, είναι καταδικασμένοι σε εξαφάνιση.

Με την ομοσπονδία στοχεύουν στην κατάργηση της «τδβκ», είπε ο κ. Τατάρ προσθέτοντας ότι οι δηλώσεις κάποιων υποστηρικτών της ομοσπονδίας είναι μη αποδεκτές και ότι το ψευδοκράτος θα συνεχίσει να υπάρχει κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Σημειώνοντας ότι η Τουρκία με την αξιοπρεπή στάση της υπό την ηγεσία του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενεργεί με πλήρη αρμονία με το ψευδοκράτος, ο Τατάρ ανέφερε ότι η «τδβκ» έχει ενδυναμωθεί ακόμη περισσότερο εξαιτίας της στρατηγικής της θέσης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Εξάλλου, σε δηλώσεις του σε τηλεοπτική εκπομπή του δημοσιογράφου Χασάν Χάστουρερ στο κανάλι Kıbrıs TV, ο κ. Τατάρ υποστήριξε ότι η πολιτική του Προέδρου Αναστασιάδη έχει «καταρρεύσει ολοκληρωτικά» με το άνοιγμα της περίκλειστης περιοχής του Βαρωσιού και ισχυρίστηκε ότι αυτός είναι και ο λόγος που δεν θα συμμετάσχει στις επόμενες εκλογές.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top