Σύγκρουση τρένων στην Τσεχία - Τρεις οι νεκροί, δεκάδες τραυματίες

Σύγκρουση τρένων στην Τσεχία - Τρεις οι νεκροί, δεκάδες τραυματίες

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν, όταν δυο τρένα συγκρούστηκαν σε χωριό της Τσεχίας, κοντά στην πόλη Πίλζεν, νωρίς το πρωί της Τετάρτης.

Η σύγκρουση σημειώθηκε, υπό άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, στα όρια του χωριού Μιλαβάτσε, κοντά στα σύνορα με τη Γερμανία, ενώ ελικόπτερα και ασθενοφόρα βρέθηκαν άμεσα στο σημείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Ο αντιπρόεδρος της τσεχικής κυβέρνησης Κάρελ Χάβλιτσεκ δήλωσε ότι ένα από τα τρένα παραβίασε μια σήμανση για «stop» και συγκρούστηκε με το άλλο τρένο, περιγράφοντας την κατάσταση ως «σοβαρή».

Παράλληλα, τόνισε ότι μία από τις αμαξοστοιχίες ήταν Ex 351, τρένο μεγάλης ταχύτητας που συνδέει το Μόναχο με την Πράγα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα των Τσεχικών Σιδηροδρόμων.

Ο απολογισμός των νεκρών έφτασε στους τρεις, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στο πρακτορείο Reuters. "Υπάρχουν τώρα 31 άνθρωποι που η ζωή τους δεν διατρέχει κίνδυνο οι οποίοι λαμβάνουν ιατρική φροντίδα, επτά άνθρωποι που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση", δήλωσε στον ειδησεογραφικό ιστότοπο iRozhlas.cz η Μαρία Σβομπόντοβα, εκπρόσωπος της ομάδας διάσωσης στην περιοχή του Πίλζεν.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Παρά τις δυσκολίες παραμένουμε προσηλωμένοι για επανένωση της Κύπρου

ΠτΔ: Παρά τις δυσκολίες παραμένουμε προσηλωμένοι για επανένωση της Κύπρου

Παρά τις δυσκολίες και την αδιάλλακτη τουρκική στάση, παραμένουμε προσηλωμένοι και θα πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν στη μεγάλη προσπάθεια για επανένωση της Κύπρου, δήλωσε το Σάββατο, ο Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης, στον χαιρετισμό του στην εκδήλωση «Your Europe, Your Future: A dialogue with Youth», με την ευκαιρία της Ημέρας της Ευρώπης, που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Αριστείας CYENS.

BEST OF TOTHEMAONLINE