ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κομισιόν: Ενέκρινε πρόσθετη χρηματοδότηση €46,4 εκ. για την ανάκαμψη στην Κύπρο

Κομισιόν: Ενέκρινε πρόσθετη χρηματοδότηση €46,4 εκ. για την ανάκαμψη στην Κύπρο

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε επιπλέον 2,7 δισ. ευρώ πρόσθετων πόρων για την υποστήριξη της ανάκαμψης στην Ισπανία, την Ιταλία και την Κύπρο, με το ποσό που αντιστοιχεί στην Κύπρο να ανέρχεται σε 46,4 εκ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, η Κομισιόν ανακοίνωσε την Πεμπτη από τις Βρυξέλλες ότι ενέκρινε την τροποποίηση επτά Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (ΕΠ) για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στην Ισπανία, την Ιταλία και την Κύπρο στο πλαίσιο του REACT-EU, συνολικού ύψους 2,7 δισ. Ευρώ.

Σε ό,τι αφορά την Κύπρο το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “ανταγωνιστικότητα και βιώσιμη ανάπτυξη” θα λάβει επιπλέον ποσό άνω των 46,4 εκατ. ευρώ.

Τα χρήματα αυτά θα επενδυθούν για την υποστήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που πλήττονται από την πανδημία κυρίως με μη επιστρεπτέα οικονομική στήριξη για κεφάλαια κίνησης (επιχορηγήσεις), καθώς και για δράσεις που συμβάλλουν στους στόχους της κλιματικής αλλαγής.

Το REACT-EU αποτελεί μέρος του NextGenerationEU και παρέχει 50,6 δισεκατομμύρια ευρώ επιπλέον χρηματοδότηση (σε τρέχουσες τιμές) κατά τη διάρκεια του 2021 και του 2022 σε προγράμματα πολιτικής συνοχής.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top