ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μάχη με τις φλόγες μέχρι τα ξημερώματα έδωσε η κυπριακή αποστολή στην Ελλάδα - Πού θα επιχειρήσουν σήμερα

Μάχη με τις φλόγες μέχρι τα ξημερώματα έδωσε η κυπριακή αποστολή στην Ελλάδα - Πού θα επιχειρήσουν σήμερα

Η κυπριακή αποστολή, η οποία βρίσκεται στην Ελλάδα για την παροχή βοήθειας στις προσπάθειες κατάσβεσης των μεγάλων πυρκαγιών, πέρασε μια πολύ δύσκολη νύχτα, αφού μέχρι αργά το βράδυ τόσο τα μέλη της Πολιτικής Άμυνας όσο και τα μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έδιναν μάχη με τις φλόγες δίπλα στα πεζοπόρα τμήματα του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος στην περιοχή Τατόι και Αφίδνες, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Εκπρόσωπος Τύπου της Πολιτικής Άμυνας Ολύβια Μιχαηλίδου.

 
«Η κατάσταση ήταν και παραμένει πάρα πολύ δύσκολη, καθότι η πυρκαγιά λόγω των ισχυρών ανέμων κινείται ανεξέλεγκτα. Η κυπριακή αποστολή έχει ήδη αναχωρήσει για το συντονιστικό κέντρο και σύντομα θα δοθούν οδηγίες για τις ακριβείς περιοχές, στις οποίες θα επιχειρήσει με σκοπό την ενίσχυση του έργου της κατάσβεσης», πρόσθεσε.
 
Η κυπριακή αποστολή, συνέχισε, θα παραμείνει και σήμερα με την υφιστάμενη σύνθεση της, δίπλα στο Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος, που δίνει ένα τιτάνιο αγώνα απέναντι στην πύρινη λαίλαπα.
 
Σε ερώτηση αν έχει ζητηθεί περαιτέρω βοήθεια για μετάβαση και άλλων ομάδων ή αν θα γίνει αντικατάσταση των υφιστάμενων ομάδων, η κ. Μιχαηλίδου είπε ότι προς το παρόν έχει κριθεί ότι είναι προτιμότερο να παραμείνει η κυπριακή αποστολή, η οποία ήδη βρίσκεται στον χώρο και έχει εξοικειωθεί με αυτή την δύσκολη κατάσταση.
 
Απαντώντας σε ερώτηση, η κ. Μιχαηλίδου είπε ότι η κυπριακή αποστολή εργάστηκε μέχρι αργά το βράδυ χθες, δόθηκαν λίγες ώρες ξεκούρασης και σήμερα θα επιχειρήσει σε νέα μέτωπα ανάλογα με τις οδηγίες που θα δοθούν από τις ελληνικές αρχές.
 
«Σε πολύ λίγο θα γνωρίζουμε τις ακριβείς περιοχές στις οποίες θα επιχειρήσουν τα μέλη μας», πρόσθεσε.
 
Ερωτηθείσα αν στην περιοχή Τατόι και Αφίδνες, όπου επιχειρούσε η κυπριακή αποστολή, έχει τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά, η κ. Μιχαηλίδου είπε ότι δυστυχώς, ακόμα υπάρχουν αναζωπυρώσεις και γενικότερα η κατάσταση είναι πολύ-πολύ κρίσιμη.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top