Προσωπα απο τον κοινωνικό του περίγυρο κάνουν λόγο για εναν ιδιαίτερα ευαισθητοποιημενο χαρακτήρα, πρόθυμος να συνδράμει οπουδήποτε υπήρχε ανάγκη. «Λενε οτι δεν μπορείς να διαλεξεις πότε ή πως θα πεθάνεις» γράφουν οι συγγενείς και στενοί του φιλοι. Και προσθέτουν:
«Αλλά μπορείς να διαλέξεις το πως θα ζήσεις. Ο φίλος μας, συνεργάτης μας, σύζυγος και πατερας δυο παιδιών, Βασίλης Φλωρας, έζησε την κάθε του μερα με χαμόγελο, ευγένεια και ανιδιοτελή αγάπη. « Το νήμα της ζωής του έληξε άδικα χθες, επιχειρώντας με αυταπάρνηση ως εθελοντής πυροσβέστης στην Ιπποκράτειο Πολιτεια.
Ο Βασίλης Φλωρας θεωρούνταν ο καλύτερος στην Ελλάδα χειριστής drone και μάλιστα. έφτιαχνε μόνος του racing drone. Έφτιαχνε drones για τον ελληνικό στρατό, την ΕΡΤ και την Πολιτική Προστασία. Η κηδεία του θα γινει την ερχόμενη Τριτη 10 Αυγούστου στον ιερο ναό Αγ. Κωνσταντίνου & Ελενης στα Ανω Λιόσια.
