ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, επισημαίνοντας πως «η αποφυγή εμπλοκής του σε δημόσια αντιπαράθεση είναι συνειδητή επιλογή, είναι σεβασμός στα μέλη, την ιστορία και το ρόλο που πρέπει η ΕΔΕΚ να διαδραματίζει αυτές τις κρίσιμες στιγμές για την πατρίδα και τον λαό μας». " /> ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, επισημαίνοντας πως «η αποφυγή εμπλοκής του σε δημόσια αντιπαράθεση είναι συνειδητή επιλογή, είναι σεβασμός στα μέλη, την ιστορία και το ρόλο που πρέπει η ΕΔΕΚ να διαδραματίζει αυτές τις κρίσιμες στιγμές για την πατρίδα και τον λαό μας». "/>
Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports Socialista lifenewscy ARJ Radio

Απαντά σε Βαρνάβα ο Σιζόπουλος: «Η αποφυγή εμπλοκής μου σε δημόσια αντιπαράθεση είναι συνειδητή επιλογή»

10.08.2021
10:51
Πολιτική

Απαντά στον Γιώργο Βαρνάβα με γραπτή δήλωση ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, επισημαίνοντας πως «η αποφυγή εμπλοκής του σε δημόσια αντιπαράθεση είναι συνειδητή επιλογή, είναι σεβασμός στα μέλη, την ιστορία και το ρόλο που πρέπει η ΕΔΕΚ να διαδραματίζει αυτές τις κρίσιμες στιγμές για την πατρίδα και τον λαό μας». 

Aυτούσια η ανακοίνωση: 

Η αποφυγή εμπλοκής μου σε δημόσια αντιπαράθεση είναι συνειδητή επιλογή, είναι σεβασμός στα μέλη, την ιστορία και το ρόλο που πρέπει η ΕΔΕΚ να διαδραματίζει αυτές τις κρίσιμες στιγμές για την πατρίδα και τον λαό μας.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρακολουθώ μια συστηματική προσπάθεια κάποιων μελών του κόμματος με δημόσιες δηλώσεις και αναρτήσεις να δημιουργήσουν προβλήματα, να διχάσουν και όχι να ενώσουν το κόμμα, όπως ισχυρίζονται, και να το οδηγήσουν σε αχρείαστη εσωστρέφεια. Όλα αυτά, σε μια περίοδο όπου όσοι πραγματικά ενδιαφέρονται για την ΕΔΕΚ και την πατρίδα μας έπρεπε να συμβάλλουν στην παραπέρα ενίσχυση του πολιτικού της ρόλου. Αντί αυτού είναι προφανές ότι το ενδιαφέρον τους είναι η εξυπηρέτηση προσωπικών ή και άλλων σκοπιμοτήτων. Κατανοώ την απογοήτευσή τους και τους λόγους της συμπεριφοράς τους:

Ενώ προσδοκούσαν σε μείωση των εκλογικών ποσοστών, διαψεύστηκαν.

Ενοχλήθηκαν γιατί το κόμμα με ορθολογιστική οικονομική διαχείριση κατόρθωσε να ξοφλήσει ένα χρέος 1,2 περίπου εκατομμυρίων ευρώ.
Μεταφέρθηκαν επ’ ονόματι του κόμματος αριθμός ακινήτων προστατεύοντας έτσι την ιδιοκτησιακή κυριότητά τους και αυξάνοντας ουσιαστικά και τα ετήσια έσοδα της ΕΔΕΚ.

Η αποφυγή εμπλοκής μου σε δημόσια αντιπαράθεση είναι συνειδητή επιλογή. Είναι σεβασμός στα μέλη, την ιστορία και το ρόλο που πρέπει η ΕΔΕΚ να διαδραματίζει αυτές τις κρίσιμες στιγμές για την πατρίδα και τον λαό μας. Αυτή η στάση ας μη εκλαμβάνεται ως αδυναμία. Η υπομονή, η ανοχή και η αντοχή έχουν όρια.

Καλώ τα μέλη της ΕΔΕΚ με βάση τις προβλεπόμενες δημοκρατικές και διαφανείς διαδικασίες όπως καθορίζονται στο καταστατικό του κόμματος και τις εδραίωσε ο ιδρυτής του, Βάσος Λυσσαρίδης, να προβληματίζονται και να κάνουν ελεύθερα και αξιοκρατικά τις επιλογές τους.