ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ: Σφοδρές καταιγίδες σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική μετά τον καύσωνα – Απίστευτες εικόνες

ΕΛΛΑΔΑ: Σφοδρές καταιγίδες σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική μετά τον καύσωνα – Απίστευτες εικόνες

Με καταρρακτώδη βροχή συνέχισε τα «κόλπα» του ο καιρός το βράδυ της Τετάρτης, 11.08.2021, στην Θεσσαλονίκη, στην Χαλκιδική και μια σειρά άλλες περιοχές της Ελλάδας, μόλις λίγες… ώρες αφότου ο καύσωνας ταλαιπωρούσε τη χώρα απ’ άκρη σ’ άκρη τις τελευταίες μέρες .

Βροχή έπιασε αργά το βράδυ και στην Εύβοια, όπου πλέον τα μέτωπα των καταστροφικών πυρκαγιών είχαν ήδη εξασθενήσει, με τον καιρό να «στήνει» ένα σενάριο θα μπορούσε να πει κανείς ειρωνικό…

Η εικόνα, πάντως, στα βόρεια του νησιού αργά το βράδυ ήταν καλύτερη, με ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή να δίνουν ακόμη μάχη με τις συνεχείς αναζωπυρώσεις.

Από την Πυροσβεστική αναφέρουν πως σημειώθηκαν τις τελευταίες ώρες κάποιες αναζωπυρώσεις στο βόρειο τμήμα της φωτιάς από τον Άγιο Νικόλαο μέχρι και το Πευκί. Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι οι αναζωπυρώσεις αντιμετωπίστηκαν από τις πυροσβεστικές δυνάμεις αλλά και τους εθελοντές που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή.

Ρεπορτάζ τοπικών ΜΜΕ λένε πως τριακόσια σπίτια έχουν καταστραφεί ολοκληρωτικά από τη φωτιά, αλλά και 46 επιχειρήσεις στο Δήμο Λίμνης – Μαντουδίου – Αγίας Άννας.

Χαμός στην Θεσσαλονίκη
Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο του GRTimes.gr, όσοι κυκλοφορούσαν στο κέντρο της συμπρωτεύουσας αναγκάστηκαν να μπουν κάτω από υπόστεγα ή να ψάξουν κάποιο σημείο να καλυφθούν.

Η δυνατή βροχή συνδυάστηκε με αστραπές αλλά και -ανά στιγμές- έντονες ριπές του αέρα. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα στο οδικό δίκτυο, ενώ μετά από λίγο η ένταση της βροχής μειώθηκε αισθητά, ενώ παρόμοια φαινόμενα είχαμε και στην Καβάλα και τη Δράμα, αλλά και κατά τόπους… φωτιές από τους κεραυνούς!

Σύμφωνα με το meteology.gr η ραγδαία αλλαγή του καιρού θα ξεκινήσει από το βράδυ της Τετάρτης μέχρι και τα ξημερώματα της Πέμπτης σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε και φαινόμενα χαλαζόπτωσης.

Και φωτιές μετά τους κεραυνούς στην Χαλκιδική!
Επί ποδός βρίσκονται εν τω μεταξύ πυροσβεστικές δυνάμεις σε περιοχές της Χαλκιδικής, προκειμένου να θέσουν άμεσα υπό έλεγχο πυρκαγιές που ξέσπασαν σε διάφορα σημεία, «πιθανώς» λόγω των κεραυνών που προήλθαν από την κακοκαιρία, όπως επισημάνθηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από την Πυροσβεστική.

Συγκεκριμένα, λίγο πριν από τις 10:30 το βράδυ, δύο φωτιές ξέσπασαν σε δασική έκταση στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής, στον δήμο Σιθωνίας. Συγκεκριμένα, η μία φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη στον Νέο Μαρμαρά, στους αμπελώνες του Πόρτο Καρράς και η δεύτερη στον οικισμό του Παρθενώνα.

 

Την ίδια στιγμή, εστίες φωτιάς έχουν ξεσπάσει και σε περιοχές του δήμου Κασσάνδρας στη Χαλκιδική, σε ‘Αφυτο και Φούρκα, με την Πυροσβεστική να επισημαίνει και πάλι ότι το πιο πιθανόν είναι ότι οφείλονται στους πολλαπλούς κεραυνούς που «πέφτουν».

Συνολικά, στα σημεία όπου ξέσπασαν οι φωτιές στο νομό Χαλκιδικής, επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 35 οχήματα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top