Η Ευρώπη να δημιουργήσει διαδρόμους υποδοχής Αφγανών προσφύγων, είπε ο Επίτροπος Οικονομίας

Η Ευρώπη να δημιουργήσει διαδρόμους υποδοχής Αφγανών προσφύγων, είπε ο Επίτροπος Οικονομίας

Η Ευρώπη πρέπει να δημιουργήσει ανθρωπιστικούς διαδρόμους για την υποδοχή προσφύγων που εγκαταλείπουν το Αφγανιστάν και επίσης να αποφύγει τις ανεξέλεγκτες ροές παράτυπων μεταναστών, δηλώνει σήμερα ο Επίτροπος της ΕΕ για την Οικονομία Πάολο Τζεντιλόνι σε συνέντευξη που παραχώρησε.

"Πιστεύω ότι η Ευρώπη θα πρέπει αναπόφευκτα να εξοπλιστεί για ανθρωπιστικούς διαδρόμους και οργανωμένη υποδοχή, επίσης να αποφύγει τις ανεξέλεγκτες ροές παράτυπων μεταναστών. Τουλάχιστον θα πρέπει να το πράξουν οι χώρες που έχουν τη σχετική βούληση", δήλωσε στην ιταλική εφημερίδα il Messaggero.

Οι Υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ θα πραγματοποιήσουν έκτακτη σύνοδο σήμερα, μέσω τηλεδιάσκεψης, για να συζητήσουν την κατάληψη της εξουσίας στο Αφγανιστάν από τους Ταλιμπάν.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Κοινή βούληση Κύπρου και Λιθουανίας για ενίσχυση των μεταξύ τους σχέσεων - Δείτε φωτογραφίες

ΠτΔ: Κοινή βούληση Κύπρου και Λιθουανίας για ενίσχυση των μεταξύ τους σχέσεων - Δείτε φωτογραφίες

Στην κοινή βούληση για ενίσχυση των διμερών σχέσεων Κύπρου και Λιθουανίας, καθώς και την περαιτέρω ενδυνάμωση της συνεργασίας τους εντός της ΕΕ, αναφέρθηκαν σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Πρόεδρος της Λιθουανίας κ. Γκιτάνας Ναουσέντα, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE