Σεισμός στην Αϊτή: Ανθρωπιστική βοήθεια €3 εκατ. διαθέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση

Σεισμός στην Αϊτή: Ανθρωπιστική βοήθεια €3 εκατ. διαθέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση

Η ΕΕ θα διαθέσει ανθρωπιστική βοήθεια ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ για την Αϊτή, που επλήγη από καταστροφικό σεισμό στις 14 Αυγούστου, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η ανθρωπιστική χρηματοδότηση, ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ, από την ΕΕ θα καλύψει τις πιο άμεσες ανάγκες, όπως η παροχή ιατρικής βοήθειας σε τοπικά νοσοκομεία που έχουν πληγεί, η υποστήριξη των υπηρεσιών υδροδότησης, αποχέτευσης και υγιεινής, καθώς και η παροχή καταφυγίων και υπηρεσιών προστασίας προς τις περισσότερο πληγείσες και μειονεκτικές κοινότητες.

Ο Επίτροπος για τη Διαχείριση Κρίσεων Γιάνες Λέναρτσιτς δήλωσε: «Επείγουσες ανθρωπιστικές ανάγκες ακολουθούν τον καταστροφικό σεισμό 7,2 βαθμών που έπληξε την Αϊτή. Η ΕΕ κινητοποιεί γρήγορα υποστήριξη σε αυτή την ήδη εξαιρετικά εύθραυστη χώρα, όπου οι τυφώνες και οι έντονες βροχοπτώσεις επιδεινώνουν ακόμη περισσότερο τη δεινή κατάσταση. Ο σεισμός χτύπησε τη στιγμή που η πανδημία της COVID-19 και η κλιμακούμενη ανασφάλεια αποτελούσαν ήδη απειλή για τη χώρα. Είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε περαιτέρω βοήθεια».

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Ο Τραμπ κατηγορεί το Ιράν ότι δεν αφήνει το πετρέλαιο να περάσει από τα Στενά του Ορμούζ - «Δεν είναι αυτό που συμφωνήσαμε»

LIVE: Ο Τραμπ κατηγορεί το Ιράν ότι δεν αφήνει το πετρέλαιο να περάσει από τα Στενά του Ορμούζ - «Δεν είναι αυτό που συμφωνήσαμε»

Ενώ οι ΗΠΑ και το Ιράν προετοιμάζονται για συνομιλίες στο Πακιστάν, το Ισραήλ συνεχίζει να βομβαρδίζει τον Λίβανο, όπου στις επιθέσεις της Τετάρτης σκοτώθηκαν πάνω από 300 άνθρωποι, ανάμεσά τους 33 παιδιά. Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, οι Ιρανοί διαπραγματευτές έφτασαν στο Ισλαμαμπάντ. Δείτε όλες τις εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE