Σεισμός στην Αϊτή: Ανθρωπιστική βοήθεια €3 εκατ. διαθέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση

Σεισμός στην Αϊτή: Ανθρωπιστική βοήθεια €3 εκατ. διαθέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση

Η ΕΕ θα διαθέσει ανθρωπιστική βοήθεια ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ για την Αϊτή, που επλήγη από καταστροφικό σεισμό στις 14 Αυγούστου, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η ανθρωπιστική χρηματοδότηση, ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ, από την ΕΕ θα καλύψει τις πιο άμεσες ανάγκες, όπως η παροχή ιατρικής βοήθειας σε τοπικά νοσοκομεία που έχουν πληγεί, η υποστήριξη των υπηρεσιών υδροδότησης, αποχέτευσης και υγιεινής, καθώς και η παροχή καταφυγίων και υπηρεσιών προστασίας προς τις περισσότερο πληγείσες και μειονεκτικές κοινότητες.

Ο Επίτροπος για τη Διαχείριση Κρίσεων Γιάνες Λέναρτσιτς δήλωσε: «Επείγουσες ανθρωπιστικές ανάγκες ακολουθούν τον καταστροφικό σεισμό 7,2 βαθμών που έπληξε την Αϊτή. Η ΕΕ κινητοποιεί γρήγορα υποστήριξη σε αυτή την ήδη εξαιρετικά εύθραυστη χώρα, όπου οι τυφώνες και οι έντονες βροχοπτώσεις επιδεινώνουν ακόμη περισσότερο τη δεινή κατάσταση. Ο σεισμός χτύπησε τη στιγμή που η πανδημία της COVID-19 και η κλιμακούμενη ανασφάλεια αποτελούσαν ήδη απειλή για τη χώρα. Είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε περαιτέρω βοήθεια».

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τατάρ: Η «επανενωμένη Κύπρος» δεν είναι ρεαλιστική – Υπάρχουν δύο οντότητες

Τατάρ: Η «επανενωμένη Κύπρος» δεν είναι ρεαλιστική – Υπάρχουν δύο οντότητες

Οι νέοι έχουν λόγο και η δημιουργία της 13ης Τεχνικής Επιτροπής για την νεολαία είναι μια πρωτιά, δήλωσε ο Ερσίν Τατάρ τη Δευτέρα που εμφανίστηκε ενοχλημένος από την επαναλαμβανόμενη αναφορά του Προέδρου Χριστοδουλίδη προς τα μέλη της εν λόγω Επιτροπής σε «επανενωμένη Κύπρο».

BEST OF TOTHEMAONLINE