Ηλεκτρονικές αιτήσεις για Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό μπορούν να υποβάλλουν από τις 18 Αυγούστου οι Τ/κ

Ηλεκτρονικές αιτήσεις για Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό μπορούν να υποβάλλουν από τις 18 Αυγούστου οι Τ/κ

Ηλεκτρονική αίτηση, συνοδευόμενη από όλα τα απαιτούμενα έγγραφα, θα πρέπει να υποβάλουν στον σύνδεσμο  www.moh.gov.cy\edvc οι Τουρκοκύπριοι, οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί και επιθυμούν να λάβουν το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό (EU Digital Covid Certificate) για σκοπούς ταξιδιού. Η υπηρεσία θα ενεργοποιηθεί την Τετάρτη 18 Αυγούστου 2021, στις 12μ.


Σε συνέχεια ανακοίνωσης που εκδόθηκε την περασμένη Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021, το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής ενημερώνει ότι οι Τουρκοκύπριοι, οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί και επιθυμούν να λάβουν το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό (EU Digital Covid Certificate) για σκοπούς ταξιδιού, θα πρέπει να υποβάλουν στο Υπουργείο Υγείας συμπληρωμένη ηλεκτρονική αίτηση συνοδευόμενη από όλα τα απαιτούμενα έγγραφα.

Όπως αναφέρεται, όλα τα αναγκαία έγγραφα θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στον σύνδεσμο www.moh.gov.cyedvc. Οι αιτήσεις και τα συνοδευόμενα έγγραφα θα προωθούνται αυτόματα στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] χωρίς να χρειάζεται η οποιαδήποτε περαιτέρω ενέργεια από τους αιτητές. Οι αιτήσεις θα εξετάζονται και η διεκπεραίωση τους θα ολοκληρώνεται εντός 48 ωρών.
 
Οι αιτητές, αφού ενημερωθούν ηλεκτρονικά ότι η αίτηση τους έχει εγκριθεί, θα μπορούν να προχωρήσουν στην έκδοση του πιστοποιητικού EU Digital Covid Certificate EUDCC στον σύνδεσμο https://www.eudcc.gov.cy/
 
Τονίζεται ότι για αποφυγή καθυστερήσεων στη διεκπεραίωση των αιτήσεων, οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβάλλονται πλήρως συμπληρωμένες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Διπλωματική κινητικότητα σε όλα τα μέτωπα: Από το Κυπριακό ως τη Γάζα

Διπλωματική κινητικότητα σε όλα τα μέτωπα: Από το Κυπριακό ως τη Γάζα

Σε μια περίοδο έντονων γεωπολιτικών εξελίξεων και αυξημένων διπλωματικών διεργασιών, η Κυπριακή Δημοκρατία εντείνει την εξωτερική της δράση τόσο στο Κυπριακό, όσο και στο ανθρωπιστικό μέτωπο της Μέσης Ανατολής. Με φόντο την προγραμματισμένη συνάντηση υπό τον ΟΗΕ για το Κυπριακό, τη διαρκή δέσμευση στον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και την έτοιμη ανθρωπιστική αποστολή προς τη Γάζα μέσω του σχεδίου «Αμάλθεια», η Λευκωσία επιχειρεί να ενισχύσει τον διεθνή της ρόλο, προωθώντας ταυτόχρονα σταθερότητα, ειρήνη και αλληλεγγύη στην ευρύτερη περιοχή.