Δεκάδες μετανάστες αγνοούνται σε ναυάγιο στα Κανάρια Νησιά

Δεκάδες μετανάστες αγνοούνται σε ναυάγιο στα Κανάρια Νησιά

Τριάντα επτά μετανάστες αγνοούνται και εκφράζονται φόβοι ότι βρήκαν φρικτό θάνατο μετά την ανατροπή σκάφους που τους μετέφερε στις ακτές των Κανάριων Νησιών.

Ένα ελικόπτερο διάσωσης μετέφερε την μοναδική όπως φαίνεται επιζήσασα, μια 30χρονη γυναίκα ενώ μέχρι στιγμής εντοπίστηκαν οι σοροί δύο ανθρώπων και μεταφέρθηκαν στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας των Νησιών.

Η γυναίκα είπε στους διασώστες ότι στο σκάφος επέβαιναν 40 μετανάστες ωστόσο μέχρι στιγμής τα σωστικά συνεργεία δεν εντόπισαν σημάδια ζωής στα νερά.

Μέχρι στιγμής φέτος περισσότεροι από 7.500 μετανάστες έχουν προσπαθήσει να διασχίσουν το επικίνδυνο πέρασμα από τις ακτές της Δυτικής Αφρικής στα Κανάρια Νησιά, ένας αριθμός διπλάσιος από ό, τι την ίδια περίοδο το 2020.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΚΟ στο επίκεντρο των εξελίξεων: Ο κύκλος επαφών του Προέδρου Χριστοδουλίδη, οι απαιτήσεις του Νικόλα και το πολιτικό τεστ πριν τον ανασχηματισμό

ΔΗΚΟ στο επίκεντρο των εξελίξεων: Ο κύκλος επαφών του Προέδρου Χριστοδουλίδη, οι απαιτήσεις του Νικόλα και το πολιτικό τεστ πριν τον ανασχηματισμό

Η σχέση του Προεδρικού με το ΔΗΚΟ, εισέρχεται σε μια από τις πιο κρίσιμες φάσεις της, από την ανάληψη της διακυβέρνησης από τον Νίκο Χριστοδουλίδη. Οι επόμενες ημέρες, αποκτούν ιδιαίτερη πολιτική σημασία. Η συνάντηση της Παρασκευής ανάμεσα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τη Γραμματεία του ΔΗΚΟ δεν αντιμετωπίζεται ως μία ακόμη τακτική επαφή, αλλά ως ένα ραντεβού ουσίας, από το οποίο αναμένεται να διαφανεί εάν οι δύο πλευρές μπορούν να επαναπροσδιορίσουν τους όρους της συνεργασίας τους, ή αν οι διαφωνίες που συσσωρεύτηκαν το τελευταίο διάστημα, θα παραμείνουν στο τραπέζι.

BEST OF TOTHEMAONLINE