Τούρκος ΥΠΑΜ: Επαναλαμβάνει τη θέση υπέρ δύο κρατών στην Κύπρο

Τούρκος ΥΠΑΜ: Επαναλαμβάνει τη θέση υπέρ δύο κρατών στην Κύπρο

Υπάρχει αναγκαιότητα για λύση δύο κυρίαρχων, ίσων και ανεξάρτητων κρατών αντί να αναλώνονται σε ανεπιτυχείς πρωτοβουλίες, που έχουν δοκιμαστεί εδώ και χρόνια, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, αναφερόμενος στη σημασία της αδιάλλακτης στάσης, όπως είπε, της ε/κ πλευράς.
 

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο κ. Ακάρ συναντήθηκε με τον «υπουργό εξωτερικών», Ταχσίν Ερτουγρούλογλου στο περιθώριο της 15ης διεθνούς έκθεσης αμυντικής βιομηχανίας στην Κωνσταντινούπολη, και συζήτησαν «διμερή» θέματα, τη συνεργασία μεταξύ τους, καθώς και θέματα περιφερειακής άμυνας και ασφάλειας.
 
Διατυπώνοντας εκ νέου τον ισχυρισμό ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα και το δίκαιο του ψευδοκράτους χρησιμοποιώντας, όπως πάντα, τα εγγυητικά της δικαιώματα, ο Ακάρ υποστήριξε ότι κανείς και με κανένα τρόπο δεν θα τα παραβιάσει αυτά και κατέληξε λέγοντας ότι η θέση τους είναι  η ίδια όπως ήταν και το 1974.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Σε τεντωμένο σχοινί η συνεργασία κυβέρνησης – ΕΔΕΚ: Τα παράπονα, ο ανασχηματισμός και η κρίσιμη συνάντηση σήμερα, στο Προεδρικό

Σε τεντωμένο σχοινί η συνεργασία κυβέρνησης – ΕΔΕΚ: Τα παράπονα, ο ανασχηματισμός και η κρίσιμη συνάντηση σήμερα, στο Προεδρικό

Το ρήγμα στις σχέσεις κυβέρνησης – ΕΔΕΚ δεν προέκυψε ξαφνικά. Όμως ο τρόπος με τον οποίο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προχώρησε στον ανασχηματισμό της περασμένης Παρασκευής ήταν για πολλούς στο Κίνημα «η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι». Η απουσία της ΕΔΕΚ από την τελετή διαβεβαίωσης νέων υπουργών ήταν μόνο το ορατό κομμάτι ενός παρασκηνίου που φουντώνει εδώ και εβδομάδες και πλέον οδηγεί τις δύο πλευρές σε μια κρίσιμη συνάντηση στο Προεδρικό, σήμερα στις 10.00

BEST OF TOTHEMAONLINE