Γιατροί συνεχίζουν να δουλεύουν με πλαστά πτυχία στην Κύπρο – Ανάμεσα τους παιδίατρος και ογκολόγος θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές πολιτών

Γιατροί συνεχίζουν να δουλεύουν με πλαστά πτυχία στην Κύπρο – Ανάμεσα τους παιδίατρος και ογκολόγος θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές πολιτών

Μεγάλη ανησυχία επικρατεί με τις καταγγελίες της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου, σχετικά με γιατρούς που συνεχίζουν να εργάζονται με πλαστά πτυχία.

Ο Πρόεδρος της ΟΣΑΚ, Μάριος Κουλούμας ανέφερε ότι πρόκειται για δήθεν γιατρούς που κατέχουν πλαστά πιστοποιητικά τίτλων σπουδών και προσπαθούν να ξεγελάσουν τις αρμόδιες αρχές.

Μάλιστα, η Ομοσπονδία κάνει λόγο για ακόμη τέσσερις γιατρούς, οι οποίοι βρίσκονται στην επαρχία Λεμεσού και δηλώνουν διάφορες ειδικότητες ως γιατροί, ενώ στα μητρώα του ΠΙΣ είναι καταγεγραμμένοι ως απλοί γιατροί. Σύμφωνα με έρευνα της ομοσπονδίας και με καταγγελία που έχουν προχωρήσει στο ΤΑΕ Λεμεσού πέρσι, οι εν λόγω γιατροί δηλώνουν ειδικότητες πολύ σοβαρές όπως παιδίατρος, ογκολόγος, πλαστικός χειρούργος και μάλιστα έχουν και μεγάλο αριθμό πελατών.

Από πλευράς του ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος αναφέρει ότι το θέμα των πλαστών πτυχίων δεν εμπίπτει στις δικές τους αρμοδιότητες αλλά αποτελεί αρμοδιότητα του ιατρικού συμβουλίου.

Ο πρόεδρος της επιτροπής δεοντολογίας του ΠΙΣ, επισημαίνει την ανάγκη εκσυγχρονισμού της νομοθεσίας που αφορά την εγγραφή ιατρών όσο και της άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος, θέμα που είχε τεθεί και σε συζήτηση στην επιτροπή υγείας της Βουλής.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Από το «μυστικό δείπνο» στη «σημαδεμένη τράπουλα»: Η μάχη για την εξουσία περνά από τη Βουλή και τον ΔΗΣΥ

Από το «μυστικό δείπνο» στη «σημαδεμένη τράπουλα»: Η μάχη για την εξουσία περνά από τη Βουλή και τον ΔΗΣΥ

Το πολιτικό σκηνικό, όχι μόνο δεν ηρεμεί, αλλά φαίνεται να ανοίγει ταυτόχρονα σε περισσότερα από ένα μέτωπα. Την ώρα που στον Δημοκρατικό Συναγερμό επιχειρείται να πέσουν οι τόνοι και να διατηρηθεί η εικόνα της κομματικής ενότητας- κάτι που δεν φαίνεται να είναι εφικτό- η υπόθεση του περιβόητου «μυστικού δείπνου» αποκτά πλέον θεσμική συνέχεια, ενώ στο εσωτερικό του ΔΗΣΥ η αντιπαράθεση για την επιλογή του υποψηφίου των Προεδρικών του 2028, παίρνει όλο και πιο προσωπικά χαρακτηριστικά.

BEST OF TOTHEMAONLINE