Σύλληψη στην Ελλάδα πλοιάρχου ταχύπλοου υπό κυπριακή σημαία

Σύλληψη στην Ελλάδα πλοιάρχου ταχύπλοου υπό κυπριακή σημαία

Για επιβίβαση και μεταφορά υπεράριθμων επιβατών συνελήφθη χθες το μεσημέρι στο λιμάνι της Μυκόνου ο πλοίαρχος του επιβατηγού ταχύπλοου «Sifnos Jet», σημαίας Κύπρου.


Σύμφωνα με το Υπουργείο Ναυτιλίας της Ελλάδας, έπειτα από καταμέτρηση επιβατών, στο πλοίο, το οποίο προερχόταν από τον λιμένα Πάρου, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε υπεράριθμους επιβάτες.

Συνολικά καταμετρήθηκαν 482 επιβάτες αντί του προβλεπόμενου μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού των 430, που προβλέπει το πιστοποιητικό αξιοπλοΐας του εν λόγω πλοίου.

Επιπροσθέτως, η μεταφορική ικανότητα του πλοίου έπρεπε να περιοριστεί στο 80% δηλαδή σε 344 επιβάτες, σύμφωνα με τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού.

Από το Λιμεναρχείο Μυκόνου, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Κράτος Μαφία»: Το πόρισμα, οι πιέσεις στη Νομική Υπηρεσία και η ώρα των αποφάσεων

«Κράτος Μαφία»: Το πόρισμα, οι πιέσεις στη Νομική Υπηρεσία και η ώρα των αποφάσεων

Η εβδομάδα που πέρασε, ίσως αποδειχθεί η πιο καθοριστική από την ημέρα που κυκλοφόρησε το βιβλίο «Κράτος Μαφία», του Μακάριου Δρουσιώτη και αυτό επειδή για πρώτη φορά, η υπόθεση μεταφέρεται ολοκληρωμένα από το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης στο επίπεδο των θεσμικών αποφάσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE