Παίρνει την θέση της οικιακής βοηθού … Ένα ρομπότ!

Παίρνει την θέση της οικιακής βοηθού … Ένα ρομπότ!

Θα μπορείτε να το ελέγχεται από απόσταση και να κάνει διάφορες δουλειές.

Μια εταιρεία από το Δουβλίνο πιστεύει ότι τα ρομπότ έχουν θέση στο μέλλον των ανθρώπων, αλλά ο έλεγχος θα πρέπει να ανήκει στους τελευταίους.

Έχοντας αυτό στο μυαλό τους δημιούργησαν ένα ρομπότ… για σπίτι, το οποίο μπορεί να ελεχθεί από απόσταση και να λειτουργήσει ως οικιακή βοηθός, ως εργάτης για τις μικροδουλειές του σπιτιού, ακόμη και ως συντροφιά για τους ηλικιωμένους ανθρώπους.

Ονομάζεται Nobot N1H1 και το περιγράφουν ως «μια ανθρωποειδή συσκευή, που λειτουργεί από απόσταση μέσω ΙΡ και έχει σχεδιαστεί για να σας βοηθά στις δουλειές του σπιτιού» αναφέρει η Daily Mail.

Η εταιρεία ελπίζει να καταφέρει να συγκεντρώσει τους απαραίτητους πόρους μέσω εκστρατείας στο Indiegogo, καθώς θέλει να κυκλοφορήσει μια σειρά από διαφορετικά ρομπότ που θα εκτελούν συγκεκριμένα καθήκοντα –για παράδειγμα, θα μπορούν να χρησιμεύουν ως ο ηλεκτρολόγος ενός κτιρίου.

Η εταιρεία ελπίζει να καταφέρει να συγκεντρώσει τους απαραίτητους πόρους μέσω εκστρατείας στο Indiegogo, καθώς θέλει να κυκλοφορήσει μια σειρά από διαφορετικά ρομπότ που θα εκτελούν συγκεκριμένα καθήκοντα –για παράδειγμα, θα μπορούν να χρησιμεύουν ως ο ηλεκτρολόγος ενός κτιρίου.

«Η κύρια μονάδα Ν1Η1 είναι σαν κάποιος ντυμένος σα ρομπότ, μόνο που μπορεί να βρίσκεται παντού στον κόσμο, κάνοντας οτιδήποτε μπορεί να χρειαστεί κανείς. Εσείς δε θα χρειαστεί να καθαρίσετε ξανά το σπίτι». Η εταιρεία –σημειώνει το ίδιο δημοσίευμα- ελπίζει ακόμη να συνεργαστεί με κατασκευάστριες εταιρείες ηλεκτρικών ειδών για το σπίτι. «Σκοπεύουμε να συνεργαστούμε μαζί τους έτσι ώστε στο μέλλον το Nobot να μπορεί να χειρίζεται την ηλεκτρική σας σκούπα ή τη μηχανή του γκαζόν».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν – Δύο νεκροί σε ισραηλινή επίθεση στην Κομ

LIVE: Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν – Δύο νεκροί σε ισραηλινή επίθεση στην Κομ

Συνεχίζονται για ένατη μέρα οι εκατέρωθεν επιθέσεις που εξαπέλυσαν στη διάρκεια της νύχτας Ιράν και Ισραήλ. Από την ισραηλινή επίθεση στην πόλη Κομ, κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο του Φορντό, έχασαν τη ζωή τους δύο άτομα, εκ των οποίων το ένα 16 ετών. Οι (IDF) έβαλαν στο στόχαστρο εγκαταστάσεις αποθήκευσης και εκτόξευσης πυραύλων. Τις πρώτες πρωινές ώρες, ήχησαν σειρήνες συναγερμού για πυραυλική επίθεση από το Ιράν στο κεντρικό τμήμα του Ισραήλ, υποχρεώνοντας χιλιάδες κατοίκους να σπεύσουν στα καταφύγια. Μαρτυρίες που επικαλείται το Reuters έκαναν λόγο για εκρήξεις που ακούστηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Τελ Αβίβ.Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν αργότερα ότι αναχαιτίστηκαν με επιτυχία όλοι οι πύραυλοι και δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE