Ξεκάθαρος ο ΥΠΕΞ – «Στόχος των διαπραγματεύσεων, η μετεξέλιξη της ΚΔ σε ομόσπονδο κράτος»

Ξεκάθαρος ο ΥΠΕΞ – «Στόχος των διαπραγματεύσεων, η μετεξέλιξη της ΚΔ σε ομόσπονδο κράτος»

Τον στόχο της Κύπρου για τη λύση του Κυπριακού και το θέμα που δημιουργήθηκε με το σύνταγμα του 60’, σχολίασε ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο ανέφερε αρχικά ότι «στόχος των διαπραγματεύσεων, σε σχέση με την εσωτερική δομή, παραμένει η μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας από ενιαίο σε ομόσπονδο κράτος»

Σύμφωνα με τον ΥΠΕΞ «ουδέποτε τέθηκε θέμα αλλαγής του επιδιωκόμενου στόχου για τη λύση του Κυπριακού, ενώ παραμένει η κατεύθυνση για επανέναρξη των συνομιλιών στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου λύσης, ύστερα από κοινή συνάντηση, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης στη Νέα Υόρκη. Η θέση αυτή έχει διαβιβαστεί στον Γενικό Γραμματέα και τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας».

Αναφορικά με το θέμα που δημιουργήθηκε σε αναφορά του ΠτΔ για επαναφορά στο Σύνταγμα του Εξήντα τόνισε ότι «ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει θέμα εκλιπούσας Κυπριακής Δημοκρατίας, απαντούσε στις συγκεκριμένες επιλεκτικές αναφορές του κυρίου Τατάρ για την Κυπριακή Δημοκρατία και το Εξήντα».

Καταληκτικά είπε ότι δεν υπάρχει πρόθεση από τη Τζέιν Χολ Λουτ να έρθει στην Κύπρο τη δεδομένη στιγμή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Είμαστε δικαιολογημένα περήφανοι για τη χώρα μας - Δεν θα αποστρατευτούμε ποτέ από την προσπάθεια για απελευθέρωση και επανένωση»

ΠτΔ: «Είμαστε δικαιολογημένα περήφανοι για τη χώρα μας - Δεν θα αποστρατευτούμε ποτέ από την προσπάθεια για απελευθέρωση και επανένωση»

Η αναβάθμιση των παραγόντων ισχύος εξυπηρετεί την υπ' αριθμόν ένα προτεραιότητά μας που δεν είναι άλλη από τον τερματισμό της κατοχής και την επανένωση της πατρίδας μας τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δήλωση μετά τη στρατιωτική παρέλαση, στη Λευκωσία, για την επέτειο της κυπριακής ανεξαρτησίας. Τόνισε παράλληλα ότι είμαστε δικαιολογημένα περήφανοι για τη χώρα μας.

BEST OF TOTHEMAONLINE