ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λιλλήκας: Επιτυχαίνετε η πρόταση ριζοσπαστική μεταρρύθμισης για τους ημικρατικούς οργανισμούς

Λιλλήκας: Επιτυχαίνετε η πρόταση ριζοσπαστική μεταρρύθμισης για τους ημικρατικούς οργανισμούς

Η πρόταση της Συμμαχίας Πολιτών για τους ημικρατικούς οργανισμούς επιτυγχάνει τη ριζοσπαστική μεταρρύθμιση τους και τερματισμό των κομματικών παρεμβάσεων, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Γιώργος Λιλλήκας.

Σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση που είχε με το νέο Ελληνα Πρέσβη στη Λευκωσία, ο κ. Λιλλήκας είπε πως η πρόταση, η οποία είναι ολοκληρωμένη και άμεσα εφαρμόσιμη, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη συνεργασία με στρατηγικό επενδυτή που να δραστηριοποιείται στο χώρο και στον οποίο θα μπορούσε να πωληθεί ένα μειοψηφικό πακέτο που δεν θα ξεπερνά το 25%, με παράλληλη εκχώρηση της διαχείρισης του οργανισμού. 

Η πρόταση περιλαμβάνει επίσης τη ψήφιση Νόμου που θα καθορίζει τις προσωπικές Αστικές  και Ποινικές ευθύνες στα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων για τις πράξεις, τις αποφάσεις και τις παραλείψεις τους, τον καθορισμό με Νόμο των  συγκεκριμένων προσόντων που πρέπει να πληροί   ο κάθε υποψήφιος για τα Δ.Σ ανάλογα με τη φύση και χαρακτήρα του Ημικρατικού Οργανισμού.

Επιπλέον, περιλαμβάνει τη δημιουργία Ανεξάρτητης Επιτροπής στην οποία θα αποτείνονται οι πολίτες που τηρούν τα προσόντα και θέλουν να υπηρετήσουν στα Δ.Σ και η οποία θα ετοιμάζει εισήγηση για το Υπουργικό Συμβούλιο.

“Με αυτούς τους τρόπους  επιτυγχάνεται η ριζοσπαστική μεταρρύθμιση των Ημικρατικών Οργανισμών, ο τερματισμός των κομματικών παρεμβάσεων έτσι   ώστε να καταστούν πιο παραγωγικοί και κερδοφόροι προς όφελος του δημοσίου και όχι να ξεπουληθούν σε τιμή ευκαιρίας όπως επιθυμεί να πράξει η Κυβέρνηση”, είπε.

Τέλος, ανέφερε πως η Πρόταση θα αποσταλεί σήμερα στο Υπουργείο Οικονομικών, σε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα και στους Ημικρατικούς Οργανισμούς.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Πρωτοτυπία ΔΗΠΑ για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων  για τις ευρωεκλογές

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ λέει πως εξαπέλυσε επίθεση με δεκάδες ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ



Τεράστιο ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή σύνδεση: Οι κρατήσεις, το πρόγραμμα και οι τιμές - Αναμένεται να επεκταθεί;

Τεράστιο ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή σύνδεση: Οι κρατήσεις, το πρόγραμμα και οι τιμές - Αναμένεται να επεκταθεί;

Σηκώνει άγκυρα στις 29 Μαΐου το επιβατικό οχηματαγωγό Daleela για το πρώτο δρομολόγιο της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης με τον Πειραιά για τη νέα σεζόν και όπως όλα δείχνουν το ενδιαφέρον φέτος είναι αρκετά αυξημένο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top