Η Κύπρος ανταποκρίθηκε σε αίτημα της Κομισιόν για φιλοξενία Αφγανών

Η Κύπρος ανταποκρίθηκε σε αίτημα της Κομισιόν για φιλοξενία Αφγανών

Η Κύπρος διεμήνυσε στην Κομισιόν ότι παρά τις αυξημένες ροές μεταναστών που δέχεται καθημερινά, θα μπορούσε συμβολικά και ανθρωπιστικά να δεχθεί μέχρι τρεις Αφγανούς, μέλη της ίδιας οικογένειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποτάθηκε σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ για να διερευνήσουν το ενδεχόμενο να φιλοξενήσουν Αφγανούς πολίτες, οι οποίοι ήταν συνεργαζόμενοι με την ΕΕ τα τελευταία χρόνια.

Η Κύπρος διαμήνυσε στην Κομισιόν ότι λόγω της κατάστασης στην οποία βρίσκεται με τις αυξημένες ροές μεταναστών που δέχεται καθημερινά και λόγω του ότι έχει υπερβεί τα όρια της σε ό,τι αφορά την δυνατότητα φιλοξενίας και υποδοχής, συμβολικά και ανθρωπιστικά θα μπορούσε να δεχθεί μέχρι τρία άτομα, μέλη της ίδιας οικογένειας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπάρχουν κράτη μέλη της ΕΕ που δήλωσαν ότι δεν μπορούν να φιλοξενήσουν κανέναν Αφγανό.

Σημειώνεται ότι αύριο, Τρίτη πραγματοποιείται έκτακτο συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών στις Βρυξέλλες στο οποίο θα συζητηθεί το θέμα αυτό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ένταση στη Νεκρή Ζώνη - Καταγγελία ΟΥΝΦΙΚΥΠ για μη εξουσιοδοτημένη είσοδο Τ/κ προσωπικού ασφαλείας

Ένταση στη Νεκρή Ζώνη - Καταγγελία ΟΥΝΦΙΚΥΠ για μη εξουσιοδοτημένη είσοδο Τ/κ προσωπικού ασφαλείας

Η Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ) καταγγέλλει, μέσω ανάρτησής της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, περιστατικό μη εξουσιοδοτημένης εισόδου τουρκοκυπριακού προσωπικού ασφαλείας εντός της Νεκρής Ζώνης, στην περιοχή της Πύλας, κάνοντας λόγο για σαφή παραβίαση της εντολής της.

BEST OF TOTHEMAONLINE