Ερντογάν: 'Δεν είχαμε όπλα και το 1974 είδαμε αυτή την πραγματικότητα'

Ερντογάν: 'Δεν είχαμε όπλα και το 1974 είδαμε αυτή την πραγματικότητα'

“Δεν είχαμε αρκετά όπλα, δεν είχαμε αρκετά πυρομαχικά και η ‘ειρηνευτική επιχείρηση Κύπρου’ μας ωφέλησε ώστε να δούμε αυτή την πραγματικότητα, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν,  κατά την ομιλία του κατά τα εγκαίνια του νέου κτιρίου του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας και του Γενικού Επιτελείου Στρατού, τα οποία θα συστεγάζονται σε σχήμα ‘Ημισελήνου’.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ακόμη πως “η μεγάλη επίθεση που ξεκίνησε στις 26 Αυγούστου 1922 κατέληξε με το ρίξιμο του εχθρού στη θάλασσα της Σμύρνης στις 9 Σεπτεμβρίου”. 

Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε επίσης ότι “βλέπουμε τη νίκη του ηρωικού μας στρατού ενάντια στον ελληνικό στρατό, που είχε την υποστήριξη των μεγαλύτερων δυνάμεων της περιόδου, ως μια νέα νίκη του Μαντζικέρτ”.

Ανέφερε επίσης πως “η κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης είχε τόσο βαθιά αποτελέσματα στη δυτική ιστορία που άνοιξε και έκλεισε μια εποχή. Όσοι δεν μπορούν να δεχτούν ότι η Κωνσταντινούπολη και η Ανατολία είναι η πατρίδα μας, το χτυπούν ακόμη”.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Με το βλέμμα στην Ολγκίν μετά το Εθνικό: «Λιγότερα λόγια, περισσότερη δουλειά»

Με το βλέμμα στην Ολγκίν μετά το Εθνικό: «Λιγότερα λόγια, περισσότερη δουλειά»

Σε μια περίοδο κατά την οποία η προσπάθεια για επανεκκίνηση των συνομιλιών παραμένει ανοιχτή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και τις επαφές που είχε στη Νέα Υόρκη, με το ενδιαφέρον να στρέφεται πλέον στην κάθοδο της Μαρία Άνχελα Ολγκίν τον Οκτώβριο και στην προετοιμασία της επόμενης άτυπης διευρυμένης διάσκεψης.

BEST OF TOTHEMAONLINE