ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΠΟΕΤ: «Οι υπάλληλοι του οργανισμού Cyta έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν για το μέλλον το δικό τους, αλλά και του οργανισμού, στον οποίο εργοδοτούνται»

ΕΠΟΕΤ: «Οι υπάλληλοι του οργανισμού Cyta έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν για το μέλλον το δικό τους, αλλά και του οργανισμού, στον οποίο εργοδοτούνται»

Η ΕΠΟΕΤ (ΟΗΟ-ΣΕΚ) θεωρεί αναγκαία τη διεξαγωγή ενός συγκροτημένου πολιτικού διαλόγου, σχετικά με το θέμα των αποκρατικοποιήσεων, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση.

Οι επαφές που ορθά πραγματοποιεί το συνδικαλιστικό κίνημα αλλά και οι κατά καιρούς τοποθετήσεις κυβέρνησης, κομμάτων και διοικητικού συμβουλίου της Cyta, φαίνεται πως δεν καθησυχάζουν τις ανησυχίες και τον προβληματισμό των εργαζομένων, αναφέρει η συντεχνία.

Οι υπάλληλοι του οργανισμού έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν για το μέλλον το δικό τους, αλλά και του οργανισμού, στον οποίο εργοδοτούνται, προσθέτει.

“Η ΕΠΟΕΤ (ΟΗΟ-ΣΕΚ), δεν επιδιώκει ούτε την προβολή, αλλά ούτε και τη δημοσιότητα εις βάρος της ουσίας και της αποστολής της που είναι η διασφάλιση των  συμφερόντων και των δικαιωμάτων των εργαζομένων στη Cyta. Προς αυτή την κατεύθυνση καλέσαμε με γραπτό υπόμνημα το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού να προχωρήσει στη διοργάνωση Ημερίδας με θέμα την αποκρατικοποίηση της Cyta, με στόχο την προβολή των θέσεων ιδιοκτήτη, νομοθετικής εξουσίας (κόμματα) και εργαζομένων. Η ΕΠΟΕΤ (ΟΗΟ – ΣΕΚ) θα μπορούσε η ίδια να αναλάβει μια τέτοια πρωτοβουλία, ωστόσο, για να αποφευχθούν οποιαδήποτε πιθανά εμπόδια, που ενδεχομένως να προκληθούν εντός και εκτός Οργανισμού, θα ήταν καλύτερο να αναλάβει την πρωτοβουλία το Δ.Σ., με τη στήριξη του Συνδικαλιστικού Κινήματος” αναφέρεται.

“Όπως  αναφέρουμε στην γραπτή πρότασή μας, πιστεύουμε πως μέσα από ένα συγκροτημένο πολιτικό διάλογο επιχειρημάτων, θα περιοριστούν οι πιθανότητες να οδηγηθούμε σε ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα για το μέλλον του Οργανισμού. Το ξεκαθάρισμα θέσεων και προθέσεων όλων των εμπλεκομένων, θα περιορίσει τον κίνδυνο να συζητούμε στο παρά πέντε, έχοντας το πιστόλι στον κρόταφο, για πολιτικές αποφάσεις και  μνημονιακές υποχρεώσεις αλλά και να βιώνουμε αφόρητες πιέσεις, όπως συνέβη κατ’ επανάληψη στο πρόσφατο παρελθόν (πλαίσιο αφερεγγυότητας, Cyprus Airways κ.α.)” καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top