LIKE ONLINE

Instagram: Γιατί απαιτεί και άλλα data από τους χρήστες - Υποχρεωτική η ημερομηνία γέννησης

Instagram: Γιατί απαιτεί και άλλα data από τους χρήστες - Υποχρεωτική η ημερομηνία γέννησης

Η άκρως δημοφιλής πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης του Instragram που ανήκει στο Facebook ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι, στο μέλλον, οι χρήστες θα πρέπει να υποβάλλουν υποχρεωτικά πληροφορίες για τα γενέθλιά τους στην εταιρεία, με απώτερο στόχο την προστασία των ανήλικων χρηστών. Μάλιστα, οι χρήστες που σκοπεύουν να μην συμμορφωθούν, δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία.

Βασικός και μοναδικός στόχος είναι οι ανήλικοι να μη δέχονται μηνύματα από ενηλίκους που δεν είναι φίλοι τους και να περιοριστεί η πρόσβασή τους σε ευαίσθητο περιεχόμενο.

Το Instagram εισάγει τους νέους κανόνες για τα γενέθλια σε μια προσπάθεια να προστατεύσει τα παιδιά στο διαδίκτυο.

Στο πλαίσιο αυτό, η δημοφιλής πλατφόρμα θα σας ζητήσει τα γενέθλιά σας όταν την ανοίξετε. Υπάρχει η δυνατότητα να αγνοήσετε τα αιτήματα έως ένα σημείο, όμως στη συνέχεια η εφαρμογή θα σταματήσει να λειτουργεί σωστά.

Ορισμένες αναρτήσεις θα θολώσουν και θα επισημανθούν ως ευαίσθητες, εάν δεν έχετε δηλώσει τα γενέθλιά σας και θεωρείστε πολύ νέοι για να βλέπετε συγκεκριμένες κατηγορίες αναρτήσεων.

instagrambirthday-reuters-data

 

Και αν ένας ανήλικος αποφασίσει να απαντήσει ψευδώς για να αποκτήσει πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενο της πλατφόρμας;

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters - σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η εφαρμογή - αναμένεται να χρησιμοποιήσει και τεχνητή νοημοσύνη ώστε να ανιχνεύει στο μέλλον αν δηλώνει κάποιος αληθή ή ψευδή ηλικία.

instagram-data-birthday

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ανακοίνωσή του, «το instagram χρησιμοποιεί τις πληροφορίες για να διασφαλίσει τις κατάλληλες εμπειρίες στην σωστή ηλικιακή ομάδα».

instagram-people-blog-birthday

Το Instagram δήλωσε επίσης ότι βρίσκεται στα πρώτα στάδια της σκέψης για μια έκδοση της υπηρεσίας του για χρήστες κάτω των 13 ετών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: 40χρονος οδήγησε το όχημα του εναντίον αστυνομικού - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με μώλωπες

Στην Κύπρο Μητσοτάκης και Ερντογάν στη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής

Εκπτώσεις: Πως να ξεχωρίσεις τις πραγματικές από τις πλασματικές - Όσα αναφέρει αρμόδιος στο «Τ»

Κύπρια κατέχει 12 πτυχία και δεν…σταματά: Η Μαρία μιλά στο «Τ» και εξηγεί ότι δεν υπάρχει ηλικία για την μόρφωση

Κατακλυσμός με υψηλές θερμοκρασίες αλλά και βροχές - Πού και πότε αναμένονταιΣε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε μία περίοδο «εσωστρέφειας» βρίσκονται τα κόμματα του κέντρου, τα οποία αφού ξεπέρασαν το πρώτο σοκ από την ήττα των διπλών εκλογών, ψάχνουν απαντήσεις για το τι πραγματικά έφταιξε ώστε να φτάσουν σε αυτό το απογοητευτικό σημείο, που βρίσκονται σήμερα. Παρά τα μηνύματα που έλαβαν από τους πολίτες, φαίνεται πως οι ηγεσίες των τριών κομμάτων να μην αντιλαμβάνονται το τεράστιο πρόβλημα ή αρνούνται να το αντιληφθούν, ενώ θεωρούν τα κόμματά τους, ως περιουσιακό τους στοιχείο, αρνούμενοι να παραιτηθούν. Σε μία εποχή όπου η κοινωνία έχει δώσει την απάντησή της, επιλέγοντας τον νεαρό Φειδία Παναγιώτου, ο οποίος έλαβε μεγαλύτερο ποσοστό από το σύνολο των ποσοστών των τριών κομμάτων ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, οι ηγεσίες τους εξακολουθούν να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top