Μέριμνα λήφθηκε για διερεύνηση ελλείψεων και κενών λόγω πανδημίας, δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας

Μέριμνα λήφθηκε για διερεύνηση ελλείψεων και κενών λόγω πανδημίας, δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας

Με δεδομένο ότι είναι η τρίτη συνεχόμενη σχολική χρονιά που η λειτουργία των σχολείων επηρεάζεται από την πανδημία «έχει ληφθεί μέριμνα για να διερευνηθούν τυχόν κενά ή ελλείψεις που μπορεί να δημιουργούνται, προκειμένου το σχολείο στοχευμένα να προωθήσει δράσεις ενίσχυσης και αποκατάστασης», δήλωσε την Παρασκευή, ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομος Προδρόμου.



Σε δηλώσεις του στο Υπουργείο Παιδείας ο κ. Προδρόμου είπε, μεταξύ άλλων, ότι «θα γίνουν διαγνωστικά τεστ στην Προδημοτική και το Δημοτικό Σχολείο πρακτική η οποία θα καθιερωθεί ασχέτως της πανδημίας διότι θα είναι εξαιρετικά σημαντικό να γνωρίζουμε για τυχόν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και ανάγκες των παιδιών, για να προσαρμόζεται έγκαιρα η παιδαγωγική και άλλη πλαισίωση που χρειάζονται».

Σημείωσε ότι «με τα δεδομένα της πανδημίας θα μπορέσουμε να διαπιστώσουμε και τυχόν μαθησιακά κενά ενώ ανάλογες οδηγίες δίνονται στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο θα έχουμε ακριβείς μετρήσεις μέσα από τη γραπτή αξιολόγηση τετραμήνων».

Ο Υπουργός Παιδείας είπε, επίσης, ότι «σε συνεργασία με τους ειδικούς επιστήμονες που αποτέλεσαν την επιτροπή για ψυχολογική ενδυνάμωση του πληθυσμού γενικότερα, της οποίας προήδρευε ο Πανεπιστημιακός δρ Κωνσταντίνος Φελλάς, θα προχωρήσουμε σε μια γενική έρευνα σε όλα τα σχολεία για να διαπιστώσουμε τυχόν ψυχο-συναισθηματικές επιδράσεις της πανδημίας και αναλόγως να σχεδιαστούν κάποιες ενισχυτικές δράσεις των σχολείων».

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο Αβέρωφ σε πολιτική μετάλλαξη: Από τον ευρωπαϊσμό στο χαρτί των κυρώσεων και η αναζήτηση νέων πολιτικών συμμαχιών

Ο Αβέρωφ σε πολιτική μετάλλαξη: Από τον ευρωπαϊσμό στο χαρτί των κυρώσεων και η αναζήτηση νέων πολιτικών συμμαχιών

Η πολιτική ανανέωση είναι θεμιτή. Η προσαρμογή στις κοινωνικές ανάγκες είναι αναγκαία. Και η προσπάθεια ενός πολιτικού να διευρύνει την εκλογική του απήχηση, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος, της δημοκρατικής διαδικασίας. Όταν, όμως, η αναζήτηση ενός νέου πολιτικού ακροατηρίου οδηγεί σε θέσεις που δημιουργούν ερωτήματα, για τη συνέπεια της προηγούμενης διαδρομής του, τότε το ζήτημα ξεπερνά την επικοινωνιακή στρατηγική και μετατρέπεται, σε πρόβλημα πολιτικής ταυτότητας.

BEST OF TOTHEMAONLINE