ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΑΜ: Στο καλύτερο επίπεδο η αμυντική συνεργασία Κύπρου-Αιγύπτου

ΥΠΑΜ: Στο καλύτερο επίπεδο η αμυντική συνεργασία Κύπρου-Αιγύπτου

«Η συνεργασία Κύπρου – Αιγύπτου σε επίπεδο Άμυνας και Ασφάλειας βρίσκεται σήμερα στο καλύτερο επίπεδο που ήταν ποτέ», δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης, μιλώντας στα πλαίσια της Διακυβερνητικής Συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Κάιρο.  

 
«Ένα εκτεταμένο και καθόλα αποδοτικό ετήσιο πρόγραμμα αμυντικής και στρατιωτικής συνεργασίας, το οποίο αποτελεί κύριο πυλώνα υλοποίησης της αμοιβαίας δέσμευσης για ενίσχυση των διμερών μας σχέσεων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πετρίδης.  
 
Πρόσθεσε ότι «οι Ένοπλές μας Δυνάμεις εκπαιδεύονται από κοινού σε συστηματική βάση. Αυτήν την ώρα διεξάγεται στην Αίγυπτο η μεγάλη πολυεθνική άσκηση με την ονομασία «Bright Star». Η Κύπρος συμμετέχει με το μεγαλύτερο αριθμό προσωπικού που έχει αποστείλει ποτέ σε ξένη χώρα. Την ίδια στιγμή, στην Κύπρο, Ειδικές Δυνάμεις των δύο χωρών διεξάγουν Άσκηση Ειδικών Επιχειρήσεων".  
 
"Παράλληλα, η συνεργασία μας διευρύνεται και στο πλαίσιο του τριμερούς μηχανισμού με την Ελλάδα. Οι τρεις χώρες έχουν επιτύχει ουσιαστικά αποτελέσματα σε πολιτικο-στρατιωτικό επίπεδο. Παράδειγμα αποτελεί η εμβληματική άσκηση «MEDOUSA» που διοργανώνουν οι χώρες μας. Η επόμενη έχει προγραμματιστεί για τον ερχόμενο Νοέμβριο στην Ελλάδα»., κατέληξε.   

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top