Στρατιωτικό πραξικόπημα στη Γουινέα: Η εξουσία στα χέρια Ειδικών Δυνάμεων - Αναφορές ότι κρατείται ο πρόεδρος της χώρας

Στρατιωτικό πραξικόπημα στη Γουινέα: Η εξουσία στα χέρια Ειδικών Δυνάμεων - Αναφορές ότι κρατείται ο πρόεδρος της χώρας

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στη Γουινέα της Αφρικής, καθώς στρατιωτικό πραξικόπημα έλαβε χώρα την Κυριακή από Ειδικές Δυνάμεις του στρατού και φέρεται πως έχουν καταλάβει την εξουσία.

Βίντεο που έχει κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο φέρεται να δείχνει τον πρόεδρο της χώρας, Αλφά Κοντέ, να έχει περικυκλωθεί από στασιαστές. Ο Κοντέ κάθεται σε έναν καναπέ, με τους στρατιώτες να τον ρωτάνε να επιβεβαιώσει ότι είναι καλά στην υγεία του και τον ίδιο να παραμένει σιωπηλός.

Με βάση νεότερες πληροφορίες, ο Κοντέ κρατείται από τον στρατό και ο συνταγματάρχης Doumbouya ανακοίνωσε τη διάλυση της κυβέρνησης, την αναστολή του Συντάγματος και το κλείσιμο των συνόρων της Γουινέας.

Νωρίτερα, το Reuters ανέφερε ότι ακούστηκαν πυροβολισμοί στο προεδρικό μέγαρο, στην πρωτεύουσα Κονακρί, ενώ εθεάθησαν πολλοί στρατιώτες και στρατιωτικά οχήματα να κυκλοφορούν στους δρόμους της χώρας. Δυνάμεις πιστές στον πρόεδρο Κοντέ ανέφεραν ότι συνέλαβαν 25 στρατιώτες που επιχείρησαν να εισβάλουν στο προεδρικό μέγαρο.Τοπικά μέσα αναφέρουν ότι ο στρατός έχει μπλοκάρει τους δρόμους 50 χιλιόμετρα έξω από το Κονακρί.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Είδε Ολγκίν ο ΠτΔ – «Έτοιμοι να αρχίσουμε να δουλεύουμε ουσιαστικά»

Είδε Ολγκίν ο ΠτΔ – «Έτοιμοι να αρχίσουμε να δουλεύουμε ουσιαστικά»

Αισιόδοξη δηλώνει η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό Μαρία Ανχελα Ολγκίν, μετά τη συνάντηση, που είχε το Σάββατο το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη. Ανέφερε σε δηλώσεις της στα ΜΜΕ ότι είναι "καλό σημάδι" το ότι θα συναντηθούν οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων την άλλη εβδομάδα μετά την απραξία και επανέλαβε ότι είναι ενθαρρυμένη από τη συνάντηση που είχε με τους νέους στο Αμμάν πριν από μερικές εβδομάδες.