Επίτροπος Βαρχέλι: Στην Τουρκία για να συζητήσει τις ευρωτουρκικές σχέσεις

Επίτροπος Βαρχέλι:  Στην Τουρκία για να συζητήσει τις ευρωτουρκικές σχέσεις

Στην Τουρκία θα βρίσκεται την Δευτέρα και την Τρίτη, 6 με 7 Σεπτεμβρίου, ο Επίτροπος Διεύρυνσης και Γειτονίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Όλιβερ Βαρχέλι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κομισιόν, ο κ. Βαρέλι θα έχει σειρά επαφών με αξιωματούχους της Τουρκικής κυβέρνησης και με αντικείμενο την κατάσταση των σχέσεων ΕΕ - Τουρκίας. Πρόκειται για την πρώτη αποστολή του Επιτρόπου στην Τουρκία.
 
Οι συναντήσεις του κ. Βαρχέλι θα επικεντρωθούν σε τομείς προτεραιότητας στις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας όπως καθορίστηκαν από τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
Οι τομείς αυτοί περιλαμβάνουν τις γενικότερες σχέσεις με την Άγκυρα, διαλόγους υψηλού επιπέδου, θέματα μετανάστευσης, επαφές σε επίπεδο πολιτών και εμπόριο.
 
Ο Επίτροπος θα επισκεφθεί κέντρο υγείας για μετανάστες στην περιοχή Αλτιντάγ της Άγκυρας, το οποίο έχει χρηματοδοτηθεί από τον μηχανισμό της ΕΕ για τους πρόσφυγες στην Τουρκία. Θα συναντηθεί επίσης με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ στο Bloomberg: «Η Κύπρος δεν εμπλέκεται στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή με κανέναν τρόπο»

ΠτΔ στο Bloomberg: «Η Κύπρος δεν εμπλέκεται στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή με κανέναν τρόπο»

Στη σημασία της αποκλιμάκωσης της κρίσης στη Μέση Ανατολή αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας, σε συνέντευξή του στο Bloomberg TV, την ανάγκη για συντονισμό της ΕΕ, χωρών της περιοχής αλλά και των ΗΠΑ για να επιτευχθεί διά της διπλωματικής οδού κατάπαυση του πυρός. Αν δεν υπάρξει αποκλιμάκωση, οι συνέπειες θα είναι σοβαρές, είπε, προτείνοντας, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία ενός «συνασπισμού προθύμων» για να παρουσιαστεί ένα σχέδιο αποκλιμάκωσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE