Ιστορικά χαμηλό ποσοστό για το κόμμα της Καγκελαρίου Μέρκελ καταγράφει δημοσκόπηση

Ιστορικά χαμηλό ποσοστό για το κόμμα της Καγκελαρίου Μέρκελ καταγράφει δημοσκόπηση

Δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Forsa για τα τηλεοπτικά δίκτυα RTL und n-tv καταγράφει ιστορικά χαμηλό ποσοστό για την Ένωση Χριστιανοδημοκρατών-Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) στη Γερμανία, καθώς παρουσιάζεται με ποσοστό μόλις 19%.


Ειδικότερα, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Forsa, τρεις εβδομάδες πριν τις γερμανικές εκλογές, το SPD συγκεντρώνει 25% (Εκλογές 2017: 20,5%), ενώ τα CDU/CSU μόλις 19% (32,9).

Πρόκειται για το χειρότερο ποσοστό της Ένωσης σε δημοσκόπηση που αφορά βουλευτικές εκλογές από το 1949, οπότε και ιδρύθηκε η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, οι Πράσινοι θα έπαιρναν 17% (8,9), οι Φιλελεύθεροι 13% (10,7), το ακροδεξιό κόμμα "Εναλλακτική για τη Γερμανία" 11% (12,6), ενώ η Αριστερά 6% (9,2).

Τα λοιπά μικρά κόμματα λαμβάνουν συνολικά 9% (5,2). Το ποσοστό των αναποφάσιστων είναι στο 22%, λίγο κάτω από το αντίστοιχο ποσοστό στις βουλευτικές εκλογές του 2017 (23,8).

Αλλά και στο θέμα του Καγκελαρίου δεν είναι καλά τα πράγματα για την Ένωση. Η συναίνεση για τον υποψήφιό της Άρμιν Λάσετ μειώνεται κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες και πάει στο 9%. Ο υποψήφιος για την Καγκελαρία του SPD, Όλαφ Σολτς, προηγείται κατά πολύ με 30% και η υποψήφια των Πρασίνων, Aναλένα Μπέρμποκ, βρίσκεται στο 15%.

Διαφορετική θα ήταν η εικόνα, αν ήταν υποψήφιος Καγκελάριος ο Πρόεδρος των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), Mάρκους Ζέντερ. Σ’ αυτήν την περίπτωση, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, 38% των ψηφοφόρων θα προτιμούσε αυτόν, και μόνο το 21% τον Σολτς.

Μάλιστα,ακόμα και στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, πατρίδα του Λάσετ, ο Ζέντερ θα προηγείτο με 35%, κατά 21 μονάδες, του Λάσετ.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - Το Ιράν περνά στην αντεπίθεση

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - Το Ιράν περνά στην αντεπίθεση

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, με τις Ηνωμένες Πολιτείες να μπαίνουν στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Ιράν. Αμερικανικά βομβαρδιστικά χτύπησαν τα ξημερώματα τρεις βασικές πυρηνικές εγκαταστάσεις. Μεταξύ αυτών, το υπόγειο συγκρότημα του Φορντό, το μεγάλο εργοστάσιο εμπλουτισμού της Νατάνζ και μια εγκατάσταση κοντά στο Ισφαχάν. Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι το Φορντό καταστράφηκε πλήρως, καλώντας παράλληλα τους Ιρανούς σε ειρήνη, διαφορετικά – όπως είπε – τα επόμενα χτυπήματα θα είναι ισχυρότερα. Αποφασισμένο για αντίποινα εμφανίζεται το Ιράν. Με έντονη ανησυχία παρακολουθεί η διεθνής κοινότητας τις εξελίξεις υπό το φόβο για ευρύτερη περιφερειακή σύρραξη στην περιοχή.